*c-questionc question887625C2-7BF1-4000-B4A3-B26DC9267EA1@3x2F9E87B5-5CC3-4957-855A-0368FBC07B2C@1xGroup 13-Group 13-Group 13+Group 13+c-questionflag-enStroke 1Stroke 1
Artikel Bolig | 3 min

Top 10: Her er boligejernes grønne ønskeliste

Nye vinduer står øverst på boligejernes grønne ønskeliste. Det viser ny opgørelse fra Nykredit. Se hele listen her.

Funklende nye energivenlige ruder. Det er det, der står øverst på ønskelisten, når boligejerne går i gang med at energirenovere deres hjem. Vi vil kolde stuer og høje varmeregninger til livs, og første skridt på vejen er for de fleste en udskiftning af vinduer og døre. Det viser en opgørelse fra Nykredit over de energirenoveringer, der bliver udført med et Grønt BoligLån i ryggen.

Huse med de bedste energimærkninger er kendetegnet ved at være godt isoleret og have helt tætte vinduer og døre
Bo Halm Andersen, energikonsulent i NRGi Rådgivning

Vinduer er en god investering

Med nye vinduer og døre får du et varmere og mere energioptimeret hjem. Men udskiftningen af gamle vinduer kan også være med til at trække boligens energimærke op, og det kan derfor være en god investering, hvis du skal sælge huset på et senere tidspunkt.

Per vælger energivenlige vinduer og døre til sit rækkehus

”Huse med de bedste energimærkninger er kendetegnet ved at være godt isoleret og have helt tætte vinduer og døre. Derudover vil de nye materialer også øge salgsværdien. En velisoleret bolig har også et lavere energiforbrug og er derfor billigere at bo i,” siger energikonsulent i NRGi Bo Halm Andersen.

Og også isolering af tag, gulve og ydervægge bliver prioriteret højt blandt Nykredits kunder. Alle tre isoleringstyper ligger i top 10 over de energiprojekter, vi vælger at finansiere med et Grønt BoligLån.

Inspiration: Sådan forbedrer du din boligs energimærke

Boligejernes grønne ønskeliste – top 10

(artikel fortsætter efter faktaboksen)

1. Udskiftning af vinduer

2. Udskiftning af yderdøre

3. Installation af varmepumpe

4. Isolering af tag

5. Udskiftning af oliefyr

6. Isolering af gulv

7. Isolering af ydervægge

8. Installation af solfangere og solceller

9. Installation eller udskiftning af varmestyringsanlæg

10. Isolering og udskiftning af tekniske installationer

Vi udskifter de gamle varmekilder

Installation af varmepumpe og udskiftning af oliefyr ligger på henholdsvis tredje- og femtepladsen. Og selvom installationen er dyr, kan der være mange penge at hente på varmeregningen.

”En udskiftning til et mere energieffektivt varmesystem er det miljørigtige valg, og det er også positivt i forhold til energimærket. Selvom udskiftningen af varmekilden kan være en omkostningstung affære, har det et stort besparelsespotentiale på den lange bane,” siger Bo Halm Andersen.

Tjek selv: vores nemme varmekildeberegner og se hvad du kan spare ved at skifte varmekilde.

Ladestander til elbil

De fleste grønne boliglån går til energioptimeringer i boligen, men flere har også benyttet chance for at få installeret en laderstander til elbil, der dog endnu ikke har ramt top 10-listen.

I Nykredit er andelen af grønne billån steget, og har man købt en elbil er et naturligt næste skridt at få etableret en ladestander hjemme.

Ladestandere til elbiler er på listen over godkendte projekter, der kan finansieres billigt med et Grønt BoligLån.

Relaterede Artikler

Artikel Bolig
4 min

Søvnige huspriser og overraskelser på lejlighedsmarkedet

Huspriserne har været lidt langsomme til at stige, mens ejerlejlighedspriserne til gengæld står stærkere, end man havde kunnet forvente. Det viser den nyeste boligprisprognose, der tager temperaturen på boligmarkedet lige nu.

Artikel Bolig
4 min

Fem gode råd til førstegangskøbere

Det kan føles som en usikker rejse at bevæge sig ud på boligmarkedet og købe bolig for første gang. Få hjælp fra boligøkonomens fem bedste råd.

Artikel Bolig
2 min

Udbuddet af boliger til salg fortsætter med at stige

Boligsiden har netop offentliggjort deres boligudbudsstatistik for april 2024, og tendensen er tydelig. Udbuddet af både huse, ejerlejligheder og sommerhuse til salg er fortsat stigende, fortæller Nykredits boligøkonom Mira Lie Nielsen.