Vores anbefalinger til dine lån til boligen

Vi anbefaler, at du får set på hele din økonomi, når du skal vælge låntype. Om du skal vælge fast eller variabel rente, lån med eller uden afdrag eller måske et lån med renteloft afhænger nemlig af din situation, dine behov og faktisk også hvordan sammensætningen af din formue skal se ud nu og i fremtiden.

Nykredits aktuelle anbefalinger

Når du skal optage et nyt lån i din bolig, er der flere forskellige muligheder. Der er fordele og ulemper ved de forskellige lån, og valget afhænger af din situation, dine behov, dine fremtidsplaner og hvor længe du har planer om at blive boende.

Det fastforrentede lån er til dig, der vægter sikkerhed og tryghed højt. Lånet har nemlig den fordel, at du kender renten i hele lånets løbetid. Herudover giver de fastforrentede lån den bedste friværdibeskyttelse, da værdien af restgælden som udgangspunkt vil falde, hvis renterne stiger. Ulempen er, at renten her og nu er højere end på et variabelt forrentet lån.

De variabelt forrentede lån er til dig, der ikke har behov for at kende renten i hele lånets løbetid og har det godt i maven med at renten kan ændre sig. Fordelen er, at du får en lavere rente her og nu end på et fastforrentet lån - det kan dog ændre sig over tid. På grund af den lavere rente vil en større del af lånets ydelse samtidig gå til afdrag. Ulempen er, at renten kun ligger fast for en kort periode af gangen (typisk et halvt til fem år).

Læs mere om de forskellige låntyper her.

Overvejer du, om det er aktuelt for dig at omlægge dit lån? En omlægning kan til tider spare dig penge, men kommer blandt andet an på:

  • Størrelsen af din restgæld
  • Din tidshorisont i boligen
  • Hvilken rente du har på dit nuværende lån.

Jo større restgæld, længere løbetid og højere rente, desto større sandsynlighed for, at en ændring af lånet kan betale sig.

Vi anbefaler altid, at du kontakter din bankrådgiver via netbanken, som med udgangspunkt i din økonomi kan rådgive dig om, hvorvidt det kan betale sig for dig at omlægge dit lån.

Har du ikke en personlig bankrådgiver, kan du altid ringe til vores kundeservice på 70 10 90 00.

 

Vi anbefaler, at du overvejer at binde renten i længere tid. Med et fastforrentet lån får du ro på renteudgifterne i budgettet og samtidig en unik beskyttelse af din formue i boligen, hvis renten stiger.

Har du et F1-lån og ønsker du ikke at gå hele vejen med et fastforrentet lån, er F5 også et fornuftigt alternativ. Her kan du binde renten i fem år for en stort set uændret ydelse sammenlignet med F1.

Rentetilpasningen er et godt tidspunkt at lægge lånet om på, da du her kan opsige lånet til kurs 100, som ofte er en fordel.

Se dine muligheder her.

 

Vi anbefaler som udgangspunkt, at du afdrager på din gæld, men der findes naturligvis også gode grunde til at vælge afdragsfrihed.

Når du afdrager, sparer du automatisk op i din bolig og er dermed bedre rustet mod prisfald. Herudover skaber afdragene luft i økonomien til den dag du skal på pension, og hvor din indkomst  måske vil falde. Det er desuden vigtigt at se din opsparing i boligen som en del af din samlede formue, hvilket også bør påvirke dit valg af lån.

I det lange løb er det billigere at afdrage. Et lån med afdrag koster 5-10% mindre end et tilsvarende lån uden afdrag. Det skyldes blandt andet, at bidragssatsen er højere på afdragsfrie lån, og samtidig er restgælden højere på grund af den afdragsfrie periode. Samlet set betaler du dermed mere i rente og bidrag med et afdragsfrit lån.

Læs mere her.

 

Vi anbefaler, at du altid indgår fastkursaftale i forbindelse med udbetaling af fastforrentede lån, RenteMax-lån og F-kort-lån. På den måde sikrer du, at du kender dit låneprovenu, uanset om kurserne svinger.

Læs mere om fastkursaftale her.

Bolig:

Lån til andelsbolig

Få en vejledende beregning på, hvor meget lån til andelsbolig koster

Aktuelt