Vi flytter sammen

Når én bliver til flere, og I sammen skal have en hverdag til at hænge sammen, opstår der nye økonomiske muligheder og udfordringer.

Par der kigger på hus

Skab overblik og få lavet en boligkøbsramme

Hvis I endnu ikke har det helt på plads, så start med at blive enige om, hvor den nye bolig skal ligge, og hvilken boligtype I vil lede efter. Skal det være i byen eller på landet, lejlighed, hus med have eller måske rækkehus?

En god start på boligsøgningen er at finde ud af, hvor meget du kan købe bolig for. Med en Boligkøbsramme får du en vejledende beregning, så du er sikker på, hvor meget du maksimalt kan købe bolig for.

Fællesøkonomi

Når I flytter sammen, vil I typisk få en fællesøkonomi, hvor I deler alle eller nogle udgifter. Læg et budget, så I har overblik over alle udgifter og kan aftale, hvor meget der skal betales ind på jeres fælles konto. Det er også en god idé at få et overblik over, om I har de nødvendige forsikringer, og om I skal have en fælles opsparing til fx rejser og uforudsete udgifter.

Husk at sikre hinanden

Når I flytter sammen, er det en god anledning til eventuelt at tilpasse jeres pensionsindbetalinger til jeres nye situation. Det er også en god idé at undersøge, hvordan I er sikret økonomisk, hvis en af jer mister erhvervsevnen eller dør inden pensionsalderen. Vær opmærksom på, at der er forskel på reglerne alt efter, om I er gift eller lever i et papirløst forhold.
Husk, at få styr på det juridiske, når I flytter sammen. Vi samarbejder med TestaViva, der kan hjælpe jer med mange forskellige juridiske dokumenter.

 

 

Kom godt videre

Hvad kan du købe bolig for?

Lav en hurtig og vejledende beregning på, hvor meget din nye bolig må koste, inden du går på jagt efter drømmeboligen.

Hvor skal jeg bo?

Når du leder efter ny bolig, er en af de vigtigste beslutninger, hvor den skal ligge. Valget har betydning for din dagligdag og økonomi.

Familien bliver forøget

Når familien vokser med en lille nyfødt, vil det påvirke privatøkonomien. Mange har en lavere indtægt under barslen, og samtidig er der pludselig flere udgifter.