I flytter sammen

Når én bliver til flere, og I sammen skal have en hverdag til at hænge sammen, opstår der nye økonomiske muligheder og udfordringer.

Skab overblik og få lavet en boligkøbsramme

Hvis I endnu ikke har det helt på plads, så start med at blive enige om, hvor den nye bolig skal ligge, og hvilken boligtype I vil lede efter. Skal det være i byen eller på landet, lejlighed, hus med have eller måske rækkehus?

En god start på boligsøgningen er at finde ud af, hvor meget du kan købe bolig for. Med en Boligkøbsramme får du en vejledende beregning, så du er sikker på, hvor meget du maksimalt kan købe bolig for.

Beregn, hvor meget du kan købe bolig for

Fællesøkonomi

Når I flytter sammen, vil I typisk få en fællesøkonomi, hvor I deler alle eller nogle udgifter. Læg et budget, så I har overblik over alle udgifter og kan aftale, hvor meget der skal betales ind på jeres fælles konto. Det er også en god idé at få et overblik over, om I har de nødvendige forsikringer, og om I skal have en fælles opsparing til fx rejser og uforudsete udgifter.

Husk at sikre hinanden

Når I flytter sammen, er det en god anledning til eventuelt at tilpasse jeres pensionsindbetalinger til jeres nye situation. Det er også en god idé at undersøge, hvordan I er sikret økonomisk, hvis en af jer mister erhvervsevnen eller dør inden pensionsalderen. Vær opmærksom på, at der er forskel på reglerne alt efter, om I er gift eller lever i et papirløst forhold.

Sådan greb Daniel sit første boligkøb an

Et ekstra værelse eller drømmeplaceringen tæt på natur og byliv? Det var et af de mange valg Daniel Plath og hans kæreste, Signe, skulle træffe, da de skulle købe deres første bolig.

"Vi fik lagt et budget, der viste, hvor stort vores rådighedsbeløb ville være med forskellige typer af lån. Det var med til at give os et håndgribeligt billede af, hvor meget vi egentlig kunne købe for," fortæller Daniel.

Læs mere om Daniels første boligkøb