Familien bliver forøget

Dit liv forandrer sig, når der kommer en lille ny i familien. Og det gør din økonomi også. Samtidig får du måske behov for mere plads i din bolig eller en spirende drøm om hus og have.

Et barn betyder flere udgifter og nye behov

En familieforøgelse medfører både nye glæder og udfordringer, som ændrer familiens hverdag og behov. Det gælder også nye krav til familiens forsikringer og økonomi.

Det er en god idé at opdatere jeres budget, så det tager højde for de nye udgifter, der følger med, når familien forøges. Fx engangsudgifter til babyudstyr og barnedåb, faste udgifter til daginstitution, el, vand, forsikringer og børneopsparing.

Når familien vokser, bliver pladsen i jeres bolig måske også for trang. Overvej om I kan skabe mere plads med en om- eller tilbygning, eller om I skal ud og kigge efter en ny bolig.

Sådan påvirker det økonomien at få et barn

En baby betyder et helt nyt liv og helt nye udgifter. Tal fra Danmarks Statistik viser, at de samlede udgifter til et barn i alderen fra 0 til 18 år i gennemsnit er på 961.825 kr. Måske skal I justere jeres forbrug og få et overblik over, hvad et barn, barsel, børneopsparing og børnepenge betyder for jeres økonomi. 

Baby på budgettet

Kan man forene bleer, babymos og udgifter til et barn med et liv på SU? Ja, siger Simone Dusine Grundsø – og det har endda fordele. Læs, hvordan Simone og Mark får barn, budgetter og livet som studerende til at gå op i en højere enhed.

Kom godt videre

BoligOpsparing

Spar op til din drømmebolig med en BoligOpsparing og få bonusrente af din opsparing.

BørneOpsparing

Giv dine børn og børnebørn en god økonomisk ballast med en Børneopsparing. Du får en høj rente, der tilmed er skattefri.

I skal giftes

Få gode råd om, hvordan I får styr på økonomien, når drømmebryllup og budget skal forenes.