Bryllup: Gode råd til at holde budgettet

Når ja’et er sagt, og ringen sat på fingeren, begynder et nyt liv som ægtepar. Men inden da skal brylluppet afholdes. Få gode råd om, hvordan I får styr på økonomien, når drømmebryllup og budget skal forenes.

Start med at lægge et budget

Det er en stor beslutning at blive gift, og mange vælger at fejre det med en bryllupsfest. Men hvordan realiserer man drømmebrylluppet uden at vælte budgettet?

Festen, brudekjolen, vielsesringene. Det er blot nogle af de udgifter, I skal overveje, når I skal lægge et budget for jeres bryllup. Inden da er det en god idé at overveje, hvor meget I samlet set vil bruge på jeres bryllup.
Find her en skabelon til at lave et budget over jeres bryllup.

Fakta om ægteskab

Spare op eller låne?

Når I kender budgettet for jeres bryllup, har I overblik over, om der mangler penge i regnestykket. Det kan være, I kan se, at der bliver behov for, at I sparer op i en periode. Det kan også være, I beslutter jer for at låne penge til at finansiere jeres bryllup. Her er mulighederne flere, afhængigt af jeres økonomi.

Har I en bolig med friværdi, kan lånet muligvis finansieres som realkreditlån. Hvis I har behov for en fleksibel finansiering kan en FriværdiKonto være en mulighed. I andre tilfælde kan et almindeligt forbrugslån være en løsning. Læs mere her

Jeg vil gerne høre mere om mine muligheder

Kom godt videre

Juraen i ægteskab – godt at vide

Når I gifter jer, bliver I juridisk og økonomisk forbundet på en ny måde. Få overblik over, hvad der ændrer sig for jer.

Økonomien som ægtepar

Når I bliver gift, betyder det, at I bliver fælles om visse dele af hinandens økonomi. Det er derfor en god idé at lave aftaler om jeres økonomi i fællesskab og lægge et budget.

Familien bliver forøget

Når familien vokser med en lille nyfødt, vil det påvirke privatøkonomien. Mange har en lavere indtægt under barslen, og samtidig er der pludselig flere udgifter.