Bryllup: Gode råd til at holde budgettet

Flot slotsbryllup, romantisk havefest eller stor reception? Uanset hvilket bryllup du ønsker dig, bør du starte med at se på økonomien i det. Få de gode råd her.

Start med at lægge et budget

Det er en stor beslutning at blive gift, og mange vælger at fejre det med en bryllupsfest. Men hvordan realiserer du drømmebrylluppet uden at vælte budgettet?

Festen, brudekjolen, vielsesringene. Det er blot nogle af de udgifter, I skal overveje, når I skal lægge et budget for jeres bryllup. Inden da er det en god idé at overveje, hvor meget I samlet set vil bruge på jeres bryllup.

Find her en skabelon til at lave et budget over jeres bryllup.

Fakta om ægteskab

  • Ring

    I 2019 blev der registreret 30.635 antal vielser og registrerede partnerskaber i Danmark.

  • Sol

    August er absolut favoritmåned, når danskerne skal giftes. I 2019 blev 5.479 viet i august.

  • Snefnug

    Januar havde færrest antal vielser med 1.283 vielser i 2019.

Spare op eller låne?

Når I kender budgettet for jeres bryllup, har I overblik over, om der mangler penge i regnestykket. Det kan være, I kan se, at der bliver behov for, at I sparer op i en periode. Det kan også være, at I beslutter jer for at låne penge til at finansiere jeres bryllup. Her er mulighederne flere, afhængigt af jeres økonomi.

Har I en bolig med friværdi, kan lånet muligvis finansieres som realkreditlån. Hvis I har behov for en fleksibel finansiering, kan en FriværdiKonto være en mulighed. I andre tilfælde kan et almindeligt forbrugslån være en løsning. Læs mere her

Træf de vigtige beslutninger i tide

Hvem skal arve dig, hvad skal der ske, hvis du bliver syg eller dør, og hvordan står du økonomisk, hvis du skulle blive skilt? Selvom det er svært at forholde sig til, er det bedre at være på forkant end at skulle træffe svære beslutninger i pressede situationer, eller endnu værre: ikke have nået at træffe beslutningerne i tide.

Vil I vide mere om ægtepagt, delingsformue og særeje, kan I blive kontaktet af vores samarbejdspartner TestaViva.

 

Kom godt videre

Juraen i ægteskab – godt at vide

Når I gifter jer, bliver I juridisk og økonomisk forbundet på en ny måde. Få overblik over, hvad der ændrer sig for jer.

Økonomien som ægtepar

Når I bliver gift, betyder det, at I bliver fælles om visse dele af hinandens økonomi. Det er derfor en god idé at lave aftaler om jeres økonomi i fællesskab og lægge et budget.

Familien bliver forøget

Når familien vokser med en lille nyfødt, vil det påvirke privatøkonomien. Mange har en lavere indtægt under barslen, og samtidig er der pludselig flere udgifter.