Få overblik over fællesøkonomien

Når I bliver gift, har det betydning for jeres økonomi, da I bliver fælles om visse dele af hinandens økonomi. Derfor er det en god idé at give økonomien et eftersyn, når I skal giftes.

Par laver mad i køkken

Ægteskab og fællesøkonomi

Hvis I ikke allerede har taget stilling til jeres daglige fælles økonomi, kan et kommende bryllup være en god anledning. 

Læs mere om ægteskab og jura

Når I bliver gift, har det ikke bare juridiske men også økonomiske konsekvenser for jeres fælles økonomi. For eksempel ændrer arveforholdene sig. Det kan have betydning for, hvordan den tilbageværende part er stillet økonomisk, hvis den ene ægtefælle går bort. 

Læs mere om arveregler og testamente

Derudover betyder ægteskab for de fleste også fællesøkonomi. Mange har allerede fællesøkonomi, når de bliver gift, men et bryllup kan være en god anledning til at give fællesøkonomien et eftertjek, så I får den bedste start på jeres nye liv.

Tre typer af fællesøkonomi

Glad par foran computer

Læg et budget

Det er en god idé at lægge et budget for alle jeres udgifter – eller opdatere budgettet, hvis I allerede har et. Derudover kan I også overveje, hvordan I vil strukturere jeres økonomi: Vil I have hver jeres økonomi? Vil I have fællesøkonomi? I så fald hvilken type fællesøkonomi?

Når I har dannet jer et overblik over jeres økonomi, kan det være en god idé at blive enige om, hvordan jeres fælles økonomi skal håndteres. I kan for eksempel uddele ansvar for forskellige dele af jeres økonomi, så I er sikre på, at alle regninger bliver betalt, og at jeres fælles budget overholdes. 

Gode råd om fællesøkonomi

Kom godt videre

I skal giftes

Få gode råd om, hvordan I får styr på økonomien, når drømmebryllup og budget skal forenes.

Juraen i ægteskab – godt at vide

Når I gifter jer, bliver I juridisk og økonomisk forbundet på en ny måde. Få overblik over, hvad der ændrer sig for jer.

Familien bliver forøget

Når familien vokser med en lille nyfødt, vil det påvirke privatøkonomien. Mange har en lavere indtægt under barslen, og samtidig er der pludselig flere udgifter.