Energirenovering - Bliv inspireret her

Vi har samlet en række tips, tricks og gode råd til dig om energirenovering. Her kan du blive inspireret til at springe ud i en grønnere hverdag.

Hvad er en energirenovering?

Energirenovering betyder kort sagt, at du laver forbedringer ved din bolig, som har til formål at gøre den grønnere.

Et hus kan fx blive grønnere ved at reducere CO2-udledning eller ved at nedsætte varme- og energiforbruget.

Renoveringerne omfatter fx udskiftning af vinduer eller oliefyr, ligesom der kan laves forbedringer ved isolering af bl.a. gulve og lofter.

Skal din bolig energiforbedres?

Hvis du er i tvivl, om der er renoveringer, du bør foretage dig for at spare på både varmeregningen og energiforbruget, så kan du med fordel starte med at lave en energiberegning online. Her får du et godt overblik over flere af de forbedringer, du kan foretage på dit hus.

For en komplet oversigt og grundig rapport, kan du bestille et EnergiTjek. Her vil en energikonsulent gennemgå dit hjem og udarbejde nogle konkrete anbefalinger.

Mange danske hjem kan have fordel af at udføre energirenoveringsprojekter. Det er især aktuelt for ældre boliger, der fx har en ringe isolering eller et ældre fyr.

Bor du i en nyere bolig, kan der dog også være nogle fordele at hente. Du kan bl.a. se, hvordan installation af solceller kan påvirke husets energiforbrug eller hvad udskiftning af vinduer vil gøre ved din varmeregning.