Her er de tilskud og fradrag, du kan få, når du energirenoverer

Inden du starter med at skifte vinduer, oliefyr eller isolering, kan det betale sig at undersøge, hvilke tilskud og fradrag du måske kan få, når du energirenoverer din bolig. Der kan være mange penge at spare.

Totalkredit-tilskud til udskiftning af oliefyr

Lige nu har du mulighed for at søge om et tilskud på 10.000 kr. hos Totalkredit, hvis du udskifter dit gamle oliefyr med fx en luft-til-vand varmepumpe. Du kan læse mere om ansøgningskrav og vilkår her.

Se om du kan søge tilskud

Få tilskud til energirenoveringen

Tirsdag den 28. september 2021 åbner Bygningspuljen igen for ansøgere, hvor du som helårsboligejer kan søge tilskud, hvis du vil isolere dit hus eller skifte vinduer. Derudover kan du søge tilskud, hvis du skifter til bestemte varmepumper mv. Tilskud gives kun til boliger med energimærke E, F og G.

Der gives et fast beløb i tilskud, afhængigt af størrelse og typen af energiforbedring, f.eks. af hvor mange m² væg du efterisolerer. Du skal ikke betale skat af tilskudsbeløbet.

Du kan prøve Tilskudsberegneren på Sparenergi.dk for at få et overblik over dine tilskudsmuligheder ifm. energirenovering eller skift til varmepumpe. Beregningerne er vejledende, det endelige tilskud afgøres ved håndtering af ansøgning.

Vigtigt: Du må først begynde at energirenovere, når tilsagnet om tilskud er givet. Vær også opmærksom på, at hvis du får tilskud fra Bygningspuljen, kan du ikke samtidig bruge håndværkerfradraget på samme projekt.

Læs mere om ordningen her (nyt vindue)

Spar gebyret, når du udskifter dit gasfyr

Overvejer du at udskifte dit gasfyr med et grønnere alternativ, så bliver det nu gratis for dig at blive koblet af gassystemet.

Den 7. april træder en ny afkoblingsordning i kraft, der gør det muligt at få dækket gebyret på ca. 8.000 kr. for afkobling fra gassystemet. Gebyrfritagelsen tildeles efter først-til-mølle-princippet, og så længe der er midler i puljen. På Energistyrelsens hjemmeside kan du læse mere om ordningen og se, om du opfylder kriterierne for gratis afkobling.

Træk håndværkerudgifterne fra i skat

Du kan bruge håndværkerfradraget til at trække arbejdsløn til energirenoveringer fra i skat. Du skal selv huske at indberette fradraget via Skats TastSelv-service. Der er forskellige regler for, hvornår arbejdet skal være udført og regningerne betalt, så husk at orientere dig på Skat.dk

Loft for Håndværkerudgifter giver pt. et fradrag på 12.500 kr. årligt til håndværkerlønninger indenfor udvalgte energiforbedringer i hjemmet, og fordobles i 2021 til 25.000 kr.

Vær opmærksom på, at hvis du bruger håndværkerfradraget, kan du ikke samtidig søge tilskud fra Bygningspuljen på samme projekt.

Andre tilskud

Der kan i perioder være andre landsdækkende eller lokale tilskud. Spørg din kommune eller energiselskab om mulighederne.