Boligejere med F1-lån har udsigt til rentestigning

Er du en af de 12.000 boligejere med lån gennem Totalkredit, der fra 1. april 2023 skal have ny rente på dit F1-lån? Så skal du forberede dig på et dyrere boliglån. Nu er et oplagt tidspunkt at se på, om dit lån stadig er det rigtige til dig.

Er du en af de 12.000 boligejere med lån gennem Totalkredit, der fra 1. april 2023 skal have ny rente på dit F1-lån? Så skal du forberede dig på et dyrere boliglån. Nu er et oplagt tidspunkt at se på, om dit lån stadig er det rigtige til dig.

Du bør som boligejer, der skal have ny rente, overveje, om du stadig har det lån, der passer bedst til dig og din økonomi. Rentetilpasning af dit lån er nemlig et oplagt tidspunkt at ændre lånet.

Fristen for at ændre på dit lån er 31. januar.

En mærkbar højere ydelse i vente

I Totalkredit forventer man, at renten på F1-lån stiger til over 3 procent, og det er betydeligt højere end, da vi refinansierede F1-lån sidste år. Dengang endte renten akkurat under nul procent.

Det betyder, at din ydelse stiger efter 1. april. Har du et F1-lån med afdrag på 1 million kroner, stiger ydelsen 850 kroner efter skat.

Oplagt at overveje om du har den rette rentebinding

Når du skal have ny rente på dit tilpasningslån, er det et godt tidspunkt at overveje, om eksempelvis din rentebindingsperiode stadig passer til dig. Du kan nemlig forlænge eller forkorte bindingsperioden.

Læs mere: Rentetilpasning - Ny rente til dit lån

Du kan overveje at forlænge rentebindingen fra din nuværende binding, som lyder på et år, til tre eller fem år. I øjeblikket er renten på F1-, F3- og F5-lån næsten det samme. Det ser altså ud til, at du kan øge din rentetryghed uden, at du skal betale en højere rente.

Du kan også prøve vores Rentetilpasningsberegner, som kan give en idé om, hvad renten og ydelsen på dit Tilpasningslån ville være, hvis dit lån skulle rentetilpasses på baggrund af dagens rente.

Fast rente er en mulighed

Har de store rentestigninger og ikke mindst store udsving i renten i 2022 gjort dig nervøs for potentielle nye stigninger i rente, så kan du også overveje at skifte til et fastforrentet lån. På den måde kan du følge renteudviklingen med mere ro i maven.

Renten på et fastforrentet lån er dog højere i øjeblikket, men så er den til gengæld fast i al den tid, du har lånet.

Husk frist ved udgangen af januar

Er du glad for det lån, du har i dag, behøver du ikke gøre noget. Du får automatisk den nye rente, der fastsættes ved renteauktionerne i februar. Hvis du ønsker at ændre på dit lån, eller er du i tvivl, så tag fat i din rådgiver inden 31. januar.

Kontakt din rådgiver direkte i netbanken, eller udfyld vores kontaktformular, hvis du er interesseret i at høre mere om dine muligheder.

Relaterede Artikler

Bolig | 4 min

Boligprognose: Huspriserne stiger – og det bliver de ved med

Den nyeste boligprisprognose er mere positiv end prognosen fra juli. Meget tyder på, at huspriserne vil stige i resten af 2023, og at de vil fortsætte opad stille og roligt de næste to år. Læs mere om forventningerne til boligmarkedet her.
Privatøkonomi | 3 min

Farvel til 1000-kronesedlen – men først i 2025

Nationalbanken har besluttet, at 1000-kronesedlen ikke længere vil være gyldig efter 31. maj 2025. Samtidig hjemkalder Nationalbanken alle seddelserier fra før 2009.
Privatøkonomi | 7 min

Fem ting, du bør huske inden årsskiftet

Der er kun få uger til, at vi skal tage endegyldigt afsked med 2023 og skyde nytåret ind. Inden da er der dog fem ting, du bør forholde dig til. Læs med her – der kan være penge at spare.