Nyt fra Nykredit Landbrug

Juni 2022

Skovrejsning gør en forskel – også på dit klimaregnskab

I dette forår er Nyskovfonden for alvor kommet i jorden – 17 nye skovarealer fordelt over hele landet har slået rødder.

Læs mere

Regn dit klimaaftryk ud med ESGreen Tool

Digitalt værktøj fra SEGES gør det nemt at beregne bedriftens aftryk på klimaet – og se, hvor du kan opnå gevinst.

Læs mere

Hvidkilde Gods er klar til flere grønne investeringer

Driftsdirektøren på det fynske gods kom hjem fra klimadag med mange gode input til ESG-tiltag på marker og i skov og boligudlejning.

Læs mere

Marts 2022

Nyt element i risikostyringen: at få varerne frem

Skal landmændene opbygge egne lagre af hjælpestoffer? Hvordan med inflationen – og renterne? Og er der udsigt til stigende priser på landbrugets produkter? Vi kigger i krystalkuglen sammen med Klaus Dalsgaard, chefstrateg i Nykredit Markets.

Læs mere

Den klimavenlige ko er på vej

I flere år har vi arbejdet på at skabe en mere klimavenlig ko. Jo mere effektivt, koen udnytter foderet, desto mindre foder har den behov for. Det gavner ikke blot bundlinjen, men reducerer udslippet af metan. Gennem avlsarbejde kan man opnå stor reduktion af metan-udslip, er det klare budskab fra avlsselskabet VikingDanmark.

Læs mere

Kom med dit forslag: Hvem skal hædres med ny grøn pris?

1. juni uddeles for første gang Nykredit Klima- og Bæredygtighedsprisen indstiftet af Landbrug & Fødevarer, Forenet Kredit og Nykredit. Landboforeningerne vil hjælpe med at finde kandidater – den opgave er de mere end klar til på Bornholm.

Læs mere

September 2021

Landbruget skal gøre sig mere investérbart

”Modsat andre erhverv har landbruget været i en boble,” siger to advokater, som du kan møde på Landbrugsdagene.
Læs mere

Landbruget skal også være konkurrencedygtigt om 30 år

Og i den sammenhæng kan generationsskiftet blive en udfordring, mener Nina Smith, formand for Forenet Kredit.
Læs mere

Man kan vel næppe kalde selvejet en fiasko

Søren Søndergaard, formand for Landbrug & Fødevarer, er femte generation på Baldershave. Han ser store styrker i det familiebaseret landbrug.
Læs mere

Juni 2021

Landbrugsdage 2021: Fremtidens landbrug

Landbrugserhvervet er under konstant forandring, og mange landbrug skal generationsskiftes i de kommende år. Derfor inviteres landmænd til arrangement i oktober og november med fokus på generationsskifte og fremtidens ejerformer. Læs mere og tilmeld dig.
Læs mere

Klimarapport: Dansk landbrug kan vise den grønne vej

Det er muligt både at øge produktionen med 45% og gøre landbruget klimaneutralt frem mod 2050, viser rapport fra amerikansk tænketank.
Læs mere

Maskinsamarbejde høster grønne fordele

Jens Ejner Larsen og Jens Hovalt Bertelsens partnerskab bliver nu endnu grønnere, efter de har leaset en ny mejetærsker og kartoffellægger gennem Nykredit Leasing.
Læs mere

Snart kan man ikke se træet for bare skov

Bo Bejer, Assetgaard ved Løgumkloster, har som den første fået plantet træer med støtte fra Nyskovfonden.
Læs mere

Januar 2021

I 2021 begynder vi at vende tilbage til normalen

Chefstrateg Klaus Dalsgaard, Nykredit Markets, giver en økonomisk vejrudsigt for den tid, der følger efter corona, Brexit og præsidentskifte i USA.
Læs mere

November 2020

Nyskovfonden bidrager til 5.000 hektar mere skov

Et grønnere Danmark: Nykredit har sammen med Forenet Kredit og Østifterne etableret Nyskovfonden til at betale for skovrejsning, da træer binder CO₂ og mindsker klimaaftrykket.
Læs mere

Kom godt i gang med din pensionsopsparing

Når en landmand siger, at gården er hans pensionsopsparing, vækker det ekstra nysgerrighed hos formuerådgiver Helle Elimar, Nykredit Private Banking.
Læs mere

Grøn teknologi: ”Det er et spørgsmål om business”

Landmænd er kendte for at have næse for en god forretning. Og nu har interessen for grønne maskiner, der kan erhverves med en særlig attraktiv finansiering, fået landmændene væk fra de konventionelle maskiner.
Læs mere

September 2020

Nykredit går forrest med et nyt tiltag til grøn maskinfinansiering

Nykredit Leasing har afsat 500 mio. kr. til særligt fordelagtige vilkår ved finansiering af maskiner og redskaber, der fremmer den grønne omstilling i landbruget.
Læs mere

Webinar: Hvad betyder corona, Brexit og grønne løsninger for landbruget?

Landbruget er vigtigt i Danmark – og også i Nykredit, hvor vi gerne vil finansiere landbruget og understøtte den grønne omstilling
Læs mere og tilmeld dig

Juni 2020

Krisen giver landbruget større betydning

Chefstrateg Klaus Dalsgaard, Nykredit Markets, om udsigten for fødevareproduktionen efter corona.
Læs mere

’Men hanerne bliver bare dummere og dummere’

Anna Marie Dinesen, Ebbestrup ved Hadsten, udgør med sin produktion af rugeæg et af de første led i værdikæden i den danske produktion af 140 mio. slagtekyllinger.
Læs mere

December 2019

Det tager jeg med hjem fra Landbrugsdagen

Der var masser af inspiration at hente på de fire Landbrugsdage i november. Vi har spurgt fem af deltagerne, hvad de tog med hjem til deres bedrift.
Læs mere

Landbruget skal med i den gode historie

Ja, landbruget er en del af den bæredygtige løsning, fastslog Steen Bitsch, Vestjyllands Andel, og Martin Merrild, Fødevarer & Landbrug på Landbrugsdagene.
Læs mere

Nykredit vil bidrage til grønne løsninger

Tonny Thierry Andersen, koncerndirektør i Nykredit, kom på Landbrugsdagene med fire konkrete punkter, der vil gøre finansiering mere grøn. Derudover lovede Nina Smith, formand for Forenet Kredit, der ejer Nykredit, at der vil være ErhvervsKroner, også efter 2020.
Læs mere

Oktober 2019

Nykredit-direktør: Altid en glæde at møde landmænd

Tonny Thierry Andersen, nytiltrådt koncerndirektør for Banking i Nykredit, ser frem til at drøfte klimaudfordringen sammen med danske landmænd – blandt andet på Landbrugsdagene til november.
LÆS MERE

Leverandørerne skal være villige til at gøre en ekstra indsats

Poul Pedersen, adm. direktør på det økologiske Thise Mejeri, er helt med på bæredygtig mælkeproduktion, men alt behøver nu ikke blive gjort op i CO2-udledning, mener han.
LÆS MERE

Vi ønsker et partnerskab med Danmark om klimaet

Martin Merrild og Anne Lawaetz Arhnung, hhv. formand og adm. direktør i Landbrug & Fødevarer, byder ind i klimadebatten med en opfordring til samarbejde hele vejen rundt.
LÆS MERE

Økolog med økonomi og velfærd på dagsordenen

Torben Brødbæk driver ved Aulum en af Europas største økologiske malkebesætninger med 800 køer og er blevet andelshaver i Thise Mejeri.
LÆS MERE

Juni 2019

Leasing fik generationsskifte på gled

Frederik Bruhn Rasmussen har overtaget sin fars gård ved Maribo. I stedet for at skulle lægge en større sum for maskinparken valgte de to generationer, efter råd fra Nykredit, at bruge leasing til at klare den hurdle.
Læs Mere

Trine og Morten ser grønt på fremtiden

Dyrkning af poppeltræer skal hjælpe større landbrugsvirksomhed ved Kjellerup frem mod en bæredygtig fremtid, hvor målet er et CO2-neutralt eget landbrug, mens den tilhørende maskinstation gerne vil hjælpe sine kunder til økologisk drift.
Læs mere

Flemming har sat strategien på papir

50-årige Flemming Rod Madsen fik noget at tænke over, da rådgiveren fra Nykredit spurgte til hans strategi for sin planteavlsbedrift. Efter at have deltaget i et strategikursus er han nu nået frem til et svar.
læs mere

Marts 2019

Den digitale driftsleder

Ejnar Schultz, ny direktør for SEGES, ser digitalisering som den store mulighed for dansk landbrug.
Læs mere

Det må gerne være lidt lækkert at klare sine bilag

Farvel til kassebonerne og goddag til Summax: Martin Svaneborg er en af de kunder i LandboNord, som har fået en helt anderledes tilgang til at få styr på sine bilag til bogføring.
Læs mere

Dræner sig til et højere udbytte

To kammerater fra landbrugsskoletiden har etableret entreprenørfirma på Sydsjælland med fokus på at dræne landbrugsjord.
Læs mere

November 2018

Brexit: Briterne kan smide en ekstra finanskrise i hovedet på sig selv

I værste fald vil salget af danske fødevarer falde fra 12 mia. til 3 mia. kr. på det britiske marked. Meget kan dog hentes hjem på andre markeder, vurderer Frank Øland, cheføkonom i Landbrug & Fødevarer.
Læs mere

Landmænd har foreningsdemokratiet i blodet

At en stor virksomhed som Nykredit ejes af en forening, er helt unikt i den finansielle sektor, påpeger Nina Smith, formand for Forenet Kredit.
Læs mere

Forsikring dækker hvis din erhvervskonto udsættes for digitalt indbrud

Gratis netbankforsikring til kunder med MitNykredit Erhverv.
Læs mere

September 2018

Forpagtning giver mig mere råderum

Niels Blem Sørensen har investeret stort i sin svineproduktion i Jordrup ved Kolding, men har så valgt at samarbejde med tyske investorer om at få jord nok.
Læs mere

Kim blev økolog for at få nye udfordringer

Planteavler fra Falster trives med at holde styr på ukrudt ved hjælp af gamle teknikker.
Læs mere

Gør det attraktivt at producere svin i Danmark

Ole Wehlast, forbundsformand for bl.a. slagteriarbejderne i Fødevareforbundet NNF, ønsker flere investeringer i nye stalde og opfordrer politikerne til at hjælpe den udvikling på vej.
Læs mere

Februar 2018

Nye ejere i Nykredit vil gavne landbruget

Vi vil være en stærk finansiel partner for landbruget. Og med nye ejere ombord har vi fået større sikkerhed for, at det kan vi være i både gode og dårlige tider, siger koncerndirektør Anders Jensen, Nykredit.
Læs mere

Alt hvad jeg har haft succes med er startet småt

Claus Meyer om sin karriere som kulinarisk iværksætter fra Lolland til New York.
Læs mere

Digitalisering rykker planteavlen fra hektar-niveau til kvadratmeter

Satellitter og kameraer til at overvåge marker og planter giver landmanden helt nye muligheder, sagde udviklingschef Jakob Lave, SEGES.
Læs mere

Landbruget har nogle stærke positioner

Martin Merrild, formand for Landbrug & Fødevarer, ser gode muligheder for, at erhvervet kan bidrage til vækst i hele landet.
Læs mere

Fair lån til hele Danmark er en mærkesag

Indlæg fra formændene for Forenet Kredit og for Østifterne og fra politikere på Landbrugsdagene i Sorø, Billund og Aalborg.
Læs mere

December 2017

En ny virkelighed og nye muligheder

Der er behov for at justere balancen mellem lån med og uden afdrag, siger Poul Erik Jørgensen, landbrugsdirektør i Nykredit.
Læs mere

Landbrugsvirksomheden som pension? Nej, det er for usikkert

Trine og Flemming Pedersen, Gøttrup ved Fjerritslev, har gang i flere pensionsordninger, så de kan slippe deres kvægbedrift uden at skulle have noget med.
Læs mere

Det skal være ’både-og’ når du sparer op til din pension

Finanskrisen har ændret forudsætningerne; din ejendom er ikke nødvendigvis en guldrandet opsparing, påpeger Frank Larsen, skattechef i Nykredit.
Læs mere

Heldigvis har vi haft flere opture end nedture

Bedriften Vestergaard-Vraa ved Aabenraa er på 25 år bygget op af Birgit og Karsten Juhl til at være en af landets største malkebesætninger.
Læs mere

Juni 2017

Danske landmænd forpagter landbrugsjord for 3 mia. kr. om året

Danmark er blandt de EU-lande, hvor andelen af forpagtet jord er lavest, nemlig cirka 780.000 ha. Det fremgår af en udredning om forpagtningspriser fra Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi på Københavns Universitet.
Læs mere

Droner giver dig et helt nyt overblik

Som planteavlsrådgiver ser Bo J.M. Secher mange fordele i at bruge droner til blandt andet at vurdere forsøgsmarker og til at hjælpe landmanden med at dosere gødning og plantebeskyttelse i forhold til afgrødevariationer i marken.
Læs mere

Frøavl med havudsigt

På Bornholm har planteavler Torben Ipsen valgt en strategi med højværdiafgrøder, der giver stor omsætning og god overskudsgrad på små arealer. Han har nogle helt naturlige forudsætninger for sin specialiserede planteavl, hvor han blandt andet dyrker havefrø og hvidkløver.
Læs mere

Et super værktøj - og et herligt legetøj

Jarl Volsing købte en drone sidste år. Oprindeligt var den tænkt til at tjekke kvaliteten af gylleudlægningen, men efterhånden har den lollandske landmand fundet flere anvendelsesmuligheder for sin investering på 14.000 kr.
Læs mere