Nyt fra Nykredit Landbrug

Februar 2018

Nye ejere i Nykredit vil gavne landbruget

Vi vil være en stærk finansiel partner for landbruget. Og med nye ejere ombord har vi fået større sikkerhed for, at det kan vi være i både gode og dårlige tider, siger koncerndirektør Anders Jensen, Nykredit.

Alt hvad jeg har haft succes med er startet småt

Claus Meyer om sin karriere som kulinarisk iværksætter fra Lolland til New York.

Digitalisering rykker planteavlen fra hektar-niveau til kvadratmeter

Satellitter og kameraer til at overvåge marker og planter giver landmanden helt nye muligheder, sagde udviklingschef Jakob Lave, SEGES.

Landbruget har nogle stærke positioner

Martin Merrild, formand for Landbrug & Fødevarer, ser gode muligheder for, at erhvervet kan bidrage til vækst i hele landet.

Fair lån til hele Danmark er en mærkesag

Indlæg fra formændene for Forenet Kredit og for Østifterne og fra politikere på Landbrugsdagene i Sorø, Billund og Aalborg.

December 2017

En ny virkelighed og nye muligheder

Der er behov for at justere balancen mellem lån med og uden afdrag, siger Poul Erik Jørgensen, landbrugsdirektør i Nykredit.

Landbrugsvirksomheden som pension? Nej, det er for usikkert

Trine og Flemming Pedersen, Gøttrup ved Fjerritslev, har gang i flere pensionsordninger, så de kan slippe deres kvægbedrift uden at skulle have noget med.

Det skal være ’både-og’ når du sparer op til din pension

Finanskrisen har ændret forudsætningerne; din ejendom er ikke nødvendigvis en guldrandet opsparing, påpeger Frank Larsen, skattechef i Nykredit.

Heldigvis har vi haft flere opture end nedture

Bedriften Vestergaard-Vraa ved Aabenraa er på 25 år bygget op af Birgit og Karsten Juhl til at være en af landets største malkebesætninger.

Juni 2017

Danske landmænd forpagter landbrugsjord for 3 mia. kr. om året

Danmark er blandt de EU-lande, hvor andelen af forpagtet jord er lavest, nemlig cirka 780.000 ha. Det fremgår af en udredning om forpagtningspriser fra Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi på Københavns Universitet.

Droner giver dig et helt nyt overblik

Som planteavlsrådgiver ser Bo J.M. Secher mange fordele i at bruge droner til blandt andet at vurdere forsøgsmarker og til at hjælpe landmanden med at dosere gødning og plantebeskyttelse i forhold til afgrødevariationer i marken.

Frøavl med havudsigt

På Bornholm har planteavler Torben Ipsen valgt en strategi med højværdiafgrøder, der giver stor omsætning og god overskudsgrad på små arealer. Han har nogle helt naturlige forudsætninger for sin specialiserede planteavl, hvor han blandt andet dyrker havefrø og hvidkløver.

Et super værktøj - og et herligt legetøj

Jarl Volsing købte en drone sidste år. Oprindeligt var den tænkt til at tjekke kvaliteten af gylleudlægningen, men efterhånden har den lollandske landmand fundet flere anvendelsesmuligheder for sin investering på 14.000 kr.