Hvem skal hædres med Nykredits Klima- og Bæredygtighedspris 2022?

1. juni uddeles Klima- og Bæredygtighedsprisen indstiftet af Landbrug & Fødevarer, Forenet Kredit og Nykredit. Hvis du kender en landmand, du synes fortjener prisen, har du nu mulighed for at indstille vedkommende. Ud over æren følger der en pengepræmie på 50.000 kr. med.

Kender du en landmand, som på sin bedrift har gjort en særlig indsats inden for bæredygtighed eller til gavn for klimaet? Måske dig selv? Uanset hvem du har i tankerne, så indstil pågældende som kandidat til Nykredits Klima- og Bæredygtighedspris, som uddeles 1. juni.

Bag prisen står Landbrug & Fødevarer, Forenet Kredit og Nykredit, som med dette initiativ gerne vil hædre en landmand, som har udviklet sin virksomhed inden for felterne ESG: Environment (miljø); Social; Governance – (styringsprocesser m.m.) med tiltag, der kan inspirere andre landmænd.

Bedømmelsen af kandidaterne tager blandt andet udgangspunkt i, at den udpegede landmand også kan dokumentere sin aktuelle klimaudledning via det nye klimaværktøj, ESGreenTool, som er udviklet af SEGES Innovation. Andre elementer indgår også i bedømmelsen, for eksempel at landmanden har foretaget ændringer, der styrker biodiversiteten på arealerne, og at initiativerne kan være med til at inspirere andre landmænd.

Du kan indstille din kandidat til Nykredits Klima- og Bæredygtighedspris her.

Relaterede Artikler

Erhverv | 3 min

Hvidkilde Gods er klar til flere grønne investeringer

Driftsdirektøren på det fynske gods kom hjem fra klimadag med mange gode input til ESG-tiltag på marker og i skov og boligudlejning.
Erhverv | 3 min

Beregn dit klimaaftryk med ESGreen Tool

Digitalt værktøj fra SEGES gør det nemt: beregn bedriftens aftryk på klimaet og se, hvor du kan opnå gevinst.
Erhverv | 3 min

Skovrejsning gør en forskel – også på dit klimaregnskab

I dette forår er Nyskovfonden for alvor kommet i jorden – 17 nye skovarealer fordelt over hele landet har slået rødder.