Kom i gang med ESG

Vi har samlet inspiration, viden og værktøjer, der gør det lettere at komme i gang med ESG-arbejdet. Se, hvad andre virksomheder har gjort, og få vores bedste råd til at komme i gang.

Få god viden og nyttige redskaber til din virksomheds arbejde med ESG

Incept Sustainability er en digital uddannelses- og læringsplatform, som hjælper dig og din virksomhed med at finde ud af, hvad I skal fokusere på for at blive mere bæredygtige og leve op til de aktuelle ESG-krav.

Kickstart din virksomheds bæredygtighedsrapportering med Valified

Valified er et digitalt værktøj, som gør det nemt og tidsbesparende for dig at leve op til de stigende rapporteringskrav til bæredygtighed fra både kunder og myndigheder. Du får hjælp til at imødekomme de mange krav til rapportering – uden at det vælter budgettet eller tager for meget tid.

Kan grøn omstilling og forretning gå hånd i hånd?

Hør Steffen Max Høgh, direktør i SustainBusiness, give gode råd til, hvordan din virksomhed kan komme i gang med arbejdet inden for ESG. Find ud af, hvad du skal være særligt opmærksom på, når du taler om ESG og grøn omstilling med dine kunder, samt hvordan arbejdet med grøn omstilling og forretning rent faktisk kan gå hånd i hånd."

ESG-analyse: Svær start på grøn omstilling

Vi har taget temperaturen på ESG-arbejdet i danske virksomheder i en ny stor analyse. Der er særlig ét område, hvor virksomhederne lykkes, men flere områder, hvor virksomhederne har svært ved at komme i gang. Læs med og se, om din virksomhed er længere fremme end de fleste.

Sådan arbejder vores kunder med ESG

Miralix: ”Det er en konkurrencefordel for os”

Softwarevirksomheden Miralix er begyndt systematisk at rapportere på ESG-arbejdet, og det giver dem en klar konkurrencefordel. Det er let for deres kunder at handle med dem, fordi de rapporterer og har styr på ESG, ligesom de har styr på resten af compliancespektret.

Bliv inspireret af Miralix

Sådan kommer du i gang med ESG: Tre gode råd

Kasper Kirkeby, Miralix

”Man skal have en medarbejder, der har lysten, interessen og evnerne til at drive det. Det kalder på rigtig meget systematik. Hvis man ikke har nogen, der arbejder målrettet med det, bliver det svært. Så se at komme i gang. Kunderne accepterer, at man er på en rejse og ikke er i mål, men de accepterer ikke, hvis man ikke gør noget."

- Kasper Kirkeby, CEO i Miralix

Allan Riis, Miralix

”I behøver ikke at gøre det sværere, end det er. Find ud af, hvor det er, I sviner, og så start der. Det er udgangspunktet for de initiativer, I skal have gang i. Det er vigtigt at se sin forretning gennem ESG-briller. Og man skal ikke være bange for at række ud og bruge banken som sparringspartner. Se banken som en ressource.”

- Allan Riis, Head of IT and Compliance i Miralix

Henrik Rasmussen, Nykredit 

”Det er et kæmpestort arbejde at indhente data, så kom i gang. Jeg hører mange sige, at de er ikke gået i gang, fordi det ikke er efterspurgt ude hos kunderne endnu. Men det vil det være om nogle år. Så det kan være endnu et salgsargument, at man også har en ESG-profil og noget ESG-data.”

- Henrik Rasmussen, Regionsdirektør i Nykredit