Miralix: ESG-rapportering er en konkurrencefordel

Softwarevirksomheden Miralix er begyndt systematisk at rapportere på ESG-arbejdet, og det giver dem en klar konkurrencefordel. Er du ikke allerede med på vognen med ESG-rapportering, skal du overveje at komme i gang, og her får du tre gode råd til, hvordan du griber det an.

Med 44 ansatte er Miralix ikke en stor virksomhed, og de kommende lovkrav om ESG-rapportering kommer ikke til at ramme dem lige foreløbig. Så hvorfor begynde at dokumentere og rapportere på ESG-indsatserne allerede nu?

Medarbejder_Miralix_Rikke_web_1400x788.png

”Vi kan mærke, at det begynder at fylde noget ude ved vores kunder. I forbindelse med leverandørevalueringer spørger de også ind til ESG og CSR. Når vi er i udbud, er det her en vigtig faktor,” siger Rikke Møller, der er Continuous Improvement Manager hos Miralix.

Kasper Kirkeby, CEO i Miralix, fortsætter:

”I sidste ende er vi jo en forretning. Og dét at vi nu rapporterer på ESG, gør det let for vores kunder at handle med os, fordi vi har styr på det. Du skal have styr på hele compliancespektret, hvis du skal være med.”

Miralix leverer kontaktcenterløsninger til større virksomheder og offentlige instanser, og allerede fra 2024 er det et lovkrav, at virksomheder med over 500 ansatte rapporterer på ESG. Selvom lovgivningen i første omgang ikke rammer Miralix, rammer den mange af deres kunder, og derfor ville Miralix gerne være klar med rapporteringen så hurtigt som muligt.

På forkant

Miralix er på mange måder på forkant. Lang tid før ESG-rapportering overhovedet blev noget, man talte om, satte de solceller på taget, og arbejdspladsen har altid været rummelig – også for kollegaer, der har det svært. Miralix samarbejder med Hedensted kommune og Code of Care, der hjælper socialt udfordrede ind på arbejdsmarkedet. I dag er listen over bæredygtige tiltag lang, men ESG-arbejdet har ikke været den store omvæltning.

”Det er bare sådan, vi er. For os har det ikke været en større strategisk omvæltning at gøre det her. Det er god sund fornuft,” siger Kasper Kirkeby.

CEO_Miralix_Kasper_web_1400x788.png

Én bid ad gangen

Men det er nyt at skulle rapportere på indsatserne, og det har stillet krav til dataindsamling og systematik i arbejdet. Miralix har brugt Valified, der er et system, der kan hjælpe med rapportere på ESG-data.

”Vi har aldrig regnet på CO2 før, så det skulle vi lige finde ud af, hvordan man gjorde. Valified kan gøre opgaven mere konkret, så man undgår at drukner i information og måder at gøre det på. Vi er også blevet bedre til at planlægge vores initiativer. Vi har en plan, og vi er blevet hurtigere til at eksekvere” siger Kasper Kirkeby.

Steffan Petersen er storkunderådgiver i Nykredit og har hjulpet Miralix i gang med Valified, og han har været imponeret over, hvor hurtigt virksomheden kom i mål med rapporten.

”Det er en stor elefant, der skal spises, og den skal spises i små bidder. Miralix var i forvejen gode på data og GDPR, og de har en fordel i måden, de arbejder på. Samtidig har de en styrke i, at der både er engagement og commitment til arbejdet med ESG-området i hele organisationen – både i ledelsen og hos medarbejderne.”

I gang med ESG-rapportering

CEO’ens råd

”Man skal have en medarbejder, der har lysten, interessen og evnerne til at drive det. Det kalder på rigtig meget systematik. Hvis man ikke har nogen, der arbejder målrettet med det, bliver det svært.

Kasper Kirkeby, CEO i Miralix

Praktikerens råd

”I behøver ikke at gøre det sværere, end det er. Find ud af, hvor det er, I sviner. Hvad er det for et aftryk, I sætter – og så start der. Det er vigtigt at se sin forretning gennem ESG-briller. Og man skal ikke være bange for at række ud og bruge banken som sparringspartner. Se banken som en ressource.”

Rikke Møller, Continuous Improvement Manager i Miralix

Bankrådgiverens råd

”Det er et kæmpestort arbejde at indhente data, så kom i gang. Jeg hører mange sige, at de er ikke gået i gang, fordi det ikke er efterspurgt ude hos kunderne endnu. Men det vil det være om nogle år. Så det kan være endnu et salgsargument, at man også har en ESG-profil og noget ESG-data.”

Steffan Petersen, Storkunderådgiver i Nykredit

Relaterede Artikler

Erhverv | 3 min

Nyt tilbud til andelsboligforeninger

Nykredit har i samarbejde med NRGi lavet et nyt tilbud til andelsboligforeninger, der ønsker at reducere deres energiforbrug. Foreningerne kan få rabat på drift- og vedligeholdelsesplaner og på samme tid få energimærket bygningerne.
Erhverv | 2 min

Nykredits erhvervskunder er de mest tilfredse

Nykredit går frem i dette års tilfredshedsmåling blandt erhvervskunderne og indtager nu førstepladsen i branchen. Det viser ny måling fra EPSI Rating.
Erhverv | 3 min

Erhvervsupdate: Usikkerheden fylder stadig meget

Med gode nøgletal og en aflysning af energikrisen kom dansk erhvervsliv godt fra start i 2023. Men cheføkonom i Nykredit, Palle Sørensen, vurderer, at flere elementer fortsat skaber usikkerhed for danske virksomheder.