*c-questionc question887625C2-7BF1-4000-B4A3-B26DC9267EA1@3x2F9E87B5-5CC3-4957-855A-0368FBC07B2C@1xGroup 13-Group 13-Group 13+Group 13+c-questionflag-enStroke 1Stroke 1
Artikel Erhverv | 6 min

Miralix: ESG-rapportering er en konkurrencefordel

Softwarevirksomheden Miralix er begyndt systematisk at rapportere på ESG-arbejdet, og det giver dem en klar konkurrencefordel. Er du ikke allerede med på vognen med ESG-rapportering, skal du overveje at komme i gang, og her får du tre gode råd til, hvordan du griber det an.

Nykredit

Med 44 ansatte er Miralix ikke en stor virksomhed, og de kommende lovkrav om ESG-rapportering kommer ikke til at ramme dem lige foreløbig. Så hvorfor begynde at dokumentere og rapportere på ESG-indsatserne allerede nu?

Miralix kunne mærke, at det begyndte at fylde noget ude ved kunderne. Når kunderne udfører leverandørevalueringer, spørger de ind til ESG og CSR, og derfor bliver ESG en vigtig faktor, når Miralix er i udbud.

Kasper Kirkeby, CEO i Miralix, er ikke i tvivl om, at det betaler sig at arbejde målrettet med ESG.

”I sidste ende er vi jo en forretning. Og dét at vi nu rapporterer på ESG, gør det let for vores kunder at handle med os, fordi vi har styr på det. Du skal have styr på hele compliancespektret, hvis du skal være med.”

Det er ikke kun Miralix’ kunder, der har fokus på ESG. Det har Miralix også, når de ser på deres leverandører og underleverandører.

”Når vi kigger på nye leverandører, har vi fået ESG ind som et fast element. Det er blevet et standardparameter, vi forholder os til, og vi har fået bygget det ind i vores templates til leverandørscreening,” siger Allan Riis, der er Head of IT and Compliance i Miralix.

Allan-Riis_Miralix.jpg

Miralix leverer kontaktcenterløsninger til større virksomheder og offentlige instanser, og allerede fra 2024 er det et lovkrav, at virksomheder med over 500 ansatte rapporterer på ESG. Selvom lovgivningen i første omgang ikke rammer Miralix, rammer den mange af deres kunder, og derfor ville Miralix gerne være klar med rapporteringen så hurtigt som muligt.

På forkant

Miralix er på mange måder på forkant. Lang tid før ESG-rapportering overhovedet blev noget, man talte om, satte de solceller på taget, og arbejdspladsen har altid været rummelig – også for kollegaer, der har det svært. Miralix samarbejder med Hedensted kommune og Code of Care, der hjælper socialt udfordrede ind på arbejdsmarkedet. I dag er listen over bæredygtige tiltag lang, men ESG-arbejdet har ikke været den store omvæltning.

”Det er bare sådan, vi er. For os har det ikke været en større strategisk omvæltning at gøre det her. Det er god sund fornuft,” siger Kasper Kirkeby.

CEO_Miralix_Kasper_web_1400x788.png

Én bid ad gangen

Men det er nyt at skulle rapportere på indsatserne, og det har stillet krav til dataindsamling og systematik i arbejdet. Miralix har brugt Valified, der er et system, der kan hjælpe med rapportere på ESG-data.

”Vi har aldrig regnet på CO2 før, så det skulle vi lige finde ud af, hvordan man gjorde. Valified kan gøre opgaven mere konkret, så man undgår at drukne i information og måder at gøre det på. Vi er også blevet bedre til at planlægge vores initiativer. Vi har en plan, og vi er blevet hurtigere til at eksekvere” siger Kasper Kirkeby.

Kathrine Vester Holm er storkundedirektør i Nykredit, og hun har været imponeret over, hvor hurtigt Miralix kom i mål med rapporten.

”Det er en stor elefant, der skal spises, og den skal spises i små bidder. Miralix var i forvejen gode på data og GDPR, og de har en fordel i måden, de arbejder på. Samtidig har de en styrke i, at der både er engagement og commitment til arbejdet med ESG-området i hele organisationen – både i ledelsen og hos medarbejderne.”

I gang med ESG-rapportering

CEO’ens råd

”Man skal have en medarbejder, der har lysten, interessen og evnerne til at drive det. Det kalder på rigtig meget systematik. Hvis man ikke har nogen, der arbejder målrettet med det, bliver det svært.

Kasper Kirkeby, CEO i Miralix

Praktikerens råd

”Det vigtigste er at beslutte sig for at gøre noget. Start i det små, og se på jer selv, hvad I gør i dag, og hvad I kan ændre. For os var det fx driften af bygningerne. Længere ud i værdikæden kunne vi skrue på driftskapaciteten. Det er mindre kompliceret, end man forestiller sig. Mit råd er at se på hele værdikæden og gøre arbejdet med ESG så simpelt som muligt i starten.”

Allan Riis, Head of IT and Compliance i Miralix

Storkundedirektørens råd

”Det er et kæmpestort arbejde at indhente data, så kom i gang. Jeg hører mange sige, at de er ikke gået i gang, fordi det ikke er efterspurgt ude hos kunderne endnu. Men det vil det være om nogle år. Så det kan være endnu et salgsargument, at man også har en ESG-profil og noget ESG-data.”

Kathrine Vester Holm, Storkundedirektør i Nykredit

Relaterede Artikler

Artikel Erhverv
3. juni, 2024

Gode råd til at undgå CEO fraud

Også virksomheder kan blive ramt, når kriminelle fx udgiver sig for at være chefen og beder om store pengeoverførsler - også kaldet direktørsvindel eller CEO fraud.
Artikel Erhverv
18. marts, 2024

Nykredit tilbyder erhvervskunder adgang til nyt ESG-værktøj

Er du erhvervskunde i Nykredit, kan du nu glæde dig over at få adgang til endnu et ESG-værktøj, der kan hjælpe din virksomhed med den grønne omstilling.
Artikel Erhverv
29. november, 2023

Niels Hedermann: Vinder af Nykredits Klima- og Bæredygtighedspris

Mælkeproducent Niels Hedermann bliver kaldt et fyrtårn inden for klima og bæredygtighed i landbruget. Nu har han vundet Nykredits Klima- og Bæredygtighedspris.