*c-questionc question887625C2-7BF1-4000-B4A3-B26DC9267EA1@3x2F9E87B5-5CC3-4957-855A-0368FBC07B2C@1xGroup 13-Group 13-Group 13+Group 13+c-questionflag-enStroke 1Stroke 1
Artikel Erhverv | 2 min

Niels Hedermann: Vinder af Nykredits Klima- og Bæredygtighedspris

Mælkeproducent Niels Hedermann bliver kaldt et fyrtårn inden for klima og bæredygtighed i landbruget. Nu har han vundet Nykredits Klima- og Bæredygtighedspris.

Nykredit
Foto: John Christensen, LandbrugsAvisen

Han kender sine køer bedre end nogen anden, for han har målt metanudledningen helt ned på det enkelte dyr. Han ved præcis, hvad er kommer ind – og ud – af den enkelte ko. Mælkeproducent Niels Hedermann har en strategisk tilgang til bæredygtighed, og han har integreret klimatænkning som grundvilkår i bedriftens eksistens. Og nu kan han så kalde sig vinder af Nykredits Klima- og Bæredygtighedspris, der netop er blevet uddelt for andet år i træk i samarbejde med Landbrug & Fødevarer og Forenet Kredit.

Lene Gade Hovmøller, der er landbrugsansvarlig i Nykredit, uddelte prisen, og hun kalder Niels Hedermann en sand rollemodel.

”Han har med et beundringsværdigt engagement arbejdet for at have en positiv indvirkning på miljøet og samfundet via sin landbrugsvirksomhed. Det fortjener anerkendelse. Som årets prismodtager håber vi, at Niels Hedermanns tilgang, dedikation og indsats kan være til stor inspiration for andre,” siger Lene Gade Hovmøller.

Køerne er med i Arlas pilotprojekter

Niels Hedermann har haft sin gård i Tylstrup i Nordjylland siden 2005, og bæredygtigheden har hele tiden været i fokus. De 750 køer på gården har flere gange været med i Arlas pilotprojekter, der hele tiden tester, hvordan dansk landbrug kan blive bedre.

”Bæredygtighed har altid haft vores fokus, for des lavere udledning, vi har, des bedre økonomi har vi også,” siger Niels Hedermann til TV2 Nord.
Dommerpanelet, der har valgt Niels Hedermann som vinder af prisen, har også bemærket hans evne til at kombinere arbejdet med ESG med forretning.

”Niels er et fyrtårn, hvor arbejdet med ESG er et tydeligt strategisk tilvalg, der også bidrager til virksomhedens økonomiske bundlinje,” lyder det fra dommerpanelet.

CO2-aftrykket er blevet mindre

Det er særligt på grund af foderoptimering til køerne, at Niels Hedermann har kunnet sænke CO2-aftrykket på gården. Han arbejder desuden bredt på tværs af miljømæssige, sociale og styringsmæssige aspekter, som alt sammen har forbedret hans klimaaftryk markant. Arbejdet med klima er dog langt fra noget nyt.

"I vores branche har vi arbejdet med bæredygtighed i generationer, og det vil vi blive ved med," sagde en glad Niels Hedermann, da han modtog prisen.

Om prisen

Klima- og bæredygtighedsprisen er indstiftet i samarbejde med Landbrug & Fødevarer, Forenet Kredit og Nykredit for at fremhæve de landmænd, der gør en særlig indsats inden for ESG-felterne; miljø (Environment), socialt ansvar (Social) og god ledelse (Governance).

Relaterede Artikler

Artikel Erhverv
3. juni, 2024

Gode råd til at undgå CEO fraud

Også virksomheder kan blive ramt, når kriminelle fx udgiver sig for at være chefen og beder om store pengeoverførsler - også kaldet direktørsvindel eller CEO fraud.
Artikel Erhverv
18. marts, 2024

Nykredit tilbyder erhvervskunder adgang til nyt ESG-værktøj

Er du erhvervskunde i Nykredit, kan du nu glæde dig over at få adgang til endnu et ESG-værktøj, der kan hjælpe din virksomhed med den grønne omstilling.
Artikel Erhverv
16. november, 2023

Sådan kan du som selvstændig optimere pensionsopsparingen

Knap 200.000 danskere arbejder i egen virksomhed som selvstændige, og mange driver deres virksomhed som en personligt ejet virksomhed med brug af den såkaldte virksomhedsskatteordning. Er du er en af dem, så har du en rigtig god mulighed for at optimere din pensionsopsparing.