Nykredit støtter grøn omstilling med ny renterabat til den almene sektor

Grønt byggelån

Det kan godt betale sig at være kunde i et foreningsejet Nykredit. En ny renterabat gør det billigere at finansiere energirenoveringer og grønt nybyggeri i den almene sektor.

Vidste du, at 40 procent af det samlede danske energiforbrug kommer fra boliger? Og at hver femte dansker bor i en almen bolig? Derfor spiller energirenoveringer af almene boliger samt opførelse af nye, almene boligbyggerier en vigtig rolle i nedbringelsen af Danmarks samlede CO2-udledning.

Nykredit vil gerne være på forkant med den grønne omstilling og kan nu give en renterabat til kunder i den almene sektor, som energirenoverer eller bygger nyt. Rabatten lyder på 0,15 procentpoint til nybyggeri og på 0,30 procentpoint til energirenoveringer, der lever op til kravene for grøn finansiering. Målet med rabatten er at gøre det endnu mere attraktivt at vælge grønt.

Foreningsejerskab gør rabatten mulig

Tiltaget er støttet af tilskud fra Forenet Kredit, som er den forening af kunder, der ejer Nykredit. Foreningsejerskabet gør det muligt at tilbyde kunderne en række ForeningsFordele, som kunderne kan få ved at være kunde i en foreningsejet bank og realkreditinstitut.

Forenet Kredit har tidligere givet et grønt tilskud på 200 mio. kr., som er blevet brugt til at gøre det nemmere og billigere for Nykredits kunder at træffe grønne valg. Pengene er bl.a. brugt til at give kunderne billigere lån til el-biler og grønne boliglån. Derudover har Totalkredit med tilskuddet i ryggen også givet kunder 10.000 kr. i tilskud til at få skiftet oliefyret ud med mere miljøvenlige løsninger.

Det er foreløbigt muligt at få renterabatten indtil udgangen af 2022.

Relaterede Artikler

Erhverv | 3 min

Nykredit tilbyder erhvervskunder adgang til nyt ESG-værktøj

Er du erhvervskunde i Nykredit, kan du nu glæde dig over at få adgang til endnu et ESG-værktøj, der kan hjælpe din virksomhed med den grønne omstilling.
Erhverv | 2 min

Niels Hedermann: Vinder af Nykredits Klima- og Bæredygtighedspris

Mælkeproducent Niels Hedermann bliver kaldt et fyrtårn inden for klima og bæredygtighed i landbruget. Nu har han vundet Nykredits Klima- og Bæredygtighedspris.
Erhverv | 3 min

Sådan kan du som selvstændig optimere pensionsopsparingen

Knap 200.000 danskere arbejder i egen virksomhed som selvstændige, og mange driver deres virksomhed som en personligt ejet virksomhed med brug af den såkaldte virksomhedsskatteordning. Er du er en af dem, så har du en rigtig god mulighed for at optimere din pensionsopsparing.