*c-questionc question887625C2-7BF1-4000-B4A3-B26DC9267EA1@3x2F9E87B5-5CC3-4957-855A-0368FBC07B2C@1xGroup 13-Group 13-Group 13+Group 13+c-questionflag-enStroke 1Stroke 1
Artikel Erhverv | 2 min

Nu tæller solcelleanlæg med i vurderingen af erhvervsejendomme

Fremover tæller solcelleanlæg med i ejendomsvurderingen. Derfor tilbyder vi nu erhvervskunder at medfinansiere solcelleanlægget via et realkreditlån. Denne mulighed gør det mere attraktivt at energioptimere erhvervsejendommen med solceller.

Nykredit

Værdiansættelsen af erhvervsejendomme med solceller tager nu højde for den merværdi, solcellerne giver.

I praksis vurderes solcelleanlægget ud fra værdien af solcellernes samlede forventede strømproduktion. Og da anlægget er en integreret del af elforsyningen til erhvervsejendommen, skal selve ejendommen også vurderes. Når merværdien herefter indgår i ejendommens værdi, vil den samlede vurdering af ejendommen alt andet lige blive højere – og det vil belåningsværdien derfor også.

Vi tror på, at mange virksomheder kan se en fordel i at etablere et solcelleanlæg, uanset om de har plads på taget af deres virksomhed eller på jorden ved siden af.
Tonny Thierry Andersen, koncerndirektør i Nykredit

Erhvervskunder kan finansiere deres grønne omstilling

Ved at åbne op for realkreditfinansiering af solcelleanlægget øges finansieringsmulighederne for de erhvervskunder, der ønsker at bidrage til den grønne omstilling og opnå en grønnere profil.

Flere virksomheder har uudnyttede tag- og jordarealer, der egner sig til solcelleanlæg. I Nykredit støtter vi nu i endnu højere grad op om disse virksomheders grønne omstilling. Vi tror på, at mange virksomheder kan se en fordel i at etablere et solcelleanlæg, uanset om de har plads på taget af deres virksomhed eller på jorden ved siden af. Ud over at gøre sig selvforsynende med vedvarende energi bidrager de samtidig til den essentielle transition til et lav-emissionssamfund”, siger koncerndirektør Tonny Thierry Andersen.

Fordelene ved at udnytte eksisterende tag- og jordarealer til etablering af solcelleanlæg er mærkbare: Elregningen reduceres, når man bliver mere selvforsynende med strøm. Eller elregningen forsvinder, fordi strømproduktionen overstiger ens eget forbrug – og samtidig skabes der en indtægt fra videresalg af den del af strømmen, man ikke selv har brug for.

Læs mere om dine muligheder for at medfinansiere solcelleanlæg med et realkreditlån.

Relaterede Artikler

Artikel Erhverv
3 min

Nykredit tilbyder erhvervskunder adgang til nyt ESG-værktøj

Er du erhvervskunde i Nykredit, kan du nu glæde dig over at få adgang til endnu et ESG-værktøj, der kan hjælpe din virksomhed med den grønne omstilling.

Artikel Erhverv
2 min

Niels Hedermann: Vinder af Nykredits Klima- og Bæredygtighedspris

Mælkeproducent Niels Hedermann bliver kaldt et fyrtårn inden for klima og bæredygtighed i landbruget. Nu har han vundet Nykredits Klima- og Bæredygtighedspris.

Artikel Erhverv
3 min

Sådan kan du som selvstændig optimere pensionsopsparingen

Knap 200.000 danskere arbejder i egen virksomhed som selvstændige, og mange driver deres virksomhed som en personligt ejet virksomhed med brug af den såkaldte virksomhedsskatteordning. Er du er en af dem, så har du en rigtig god mulighed for at optimere din pensionsopsparing.