Agromek-stand er ladet med grønne tilbud

Mark, traktor og solopgang

Du kan møde rådgivere fra Nykredit til en snak om attraktiv leasing af udstyr og privatbil, skovtilplantning og fritagelse for gebyr, hvis du tager jord ud af driften.

Nykredit er kendt for sin blå farve, men står det til landbrugsdirektør Poul Erik Jørgensen, må grøn også rigtig gerne blive forbundet med navnet.

På Agromek kan gæsterne på standen komme i dialog om de grønne værditilbud, som Nykredit har lanceret over de seneste år: Grøn Maskinfinansiering, Nyskovfonden, gebyrfritagelse ved jordudtagning og attraktiv finansiering af elbiler. De grønne tilbud understøttes af Nykredits ejer, Forenet Kredit. Værktøjet ESGreen Tool er også med på standen.

- Klima og bæredygtighed udgør en stadig større del af vores dialog med kunderne. Vi vil selvfølgelig også meget gerne have den snak med andre landmænd, siger Poul Erik Jørgensen. Vi støtter gerne landmændene i deres tiltag for at gøre deres bedrifter endnu mere bæredygtige, og vi kan se at de produkter, vi kommer med, får positiv respons.

Få grønt udstyr billigt finansieret

For to år siden introducerede Nykredit Grøn Maskinfinansiering med en samlet pulje på 500 mio. kr. dedikeret til rullende materiel, der bidrager til den grønne omstilling. Af maskinlisten fremgår det hvilke produkter, der kan opnå Grøn Maskinfinansiering.

- Landmænd byder ind på den grønne omstilling med mange tiltag. Her er Grøn Maskinfinansiering i den grad blevet taget godt imod. Folk kan lide tankegangen, at de kan anskaffe for eksempel klimavenligt udstyr med en attraktiv finansiering, siger Poul Erik Jørgensen.

Han forventer mange henvendelser om løsningen i løbet af Agromek-dagene: - Hallerne vil jo være pakket med maskiner og udstyr. Jeg tror, at mange landmænd i år tager til Agromek med en ambition om at effektivisere med maskiner, der samtidig har et grønt touch, for eksempel GPS-løsninger til brug i præcisionslandbrug. Den type udstyr er nok lidt dyrere, men med Grøn Maskinfinansiering kan du få det billigere finansieret.

Nyskovfonden giver dig en klimagevinst

Nyskovfonden er stiftet af Nykredit sammen med Østifterne og Forenet Kredit og råder over 13,4 mio. kr. til skovrejsning i alle dele af Danmark.

- Der er andre muligheder for støtte til at rejse skov på landbrugsjord, men vores er mere rettet mod tilplantning af mindre arealer, der ikke er afgørende for driften af landbrug på ejendommen; små trekanter i en mark eller andre ukurante områder, siger Poul Erik Jørgensen.

Nyskovfonden er ganske ubureaukratisk for landmanden. De første tre år, indtil skoven er veletableret, sørger Nyskovfonden for vedligeholdelsen. Det er indtil videre også gratis at få arealet hegnet ind, så vildtet ikke gør skade på de unge træer. Endelig understreger Poul Erik Jørgensen, at klimagevinsten tilhører ejeren af arealet. En hektar skov i god vækst kan binde op til 10 ton CO2 årligt.

Få beregnet dit klimaaftryk

Forenet Kredit har bidraget til SEGES Innovations udvikling af ESGreen Tool; et værktøj hvor du kan beregne dit landbrugs klimaaftryk og se, hvilken effekt forskellige klimatiltag vil have på den grønne bundlinje. ESGreen Tool er blandt andet præsenteret på Klimamødet rundt i landet, og på Agromek er SEGES Innovation med på Nykredits stand.

- Det betyder, at når du besøger standen, kan du med ESGreen Tool få beregnet klimaaftrykket fra din bedrift og dernæst få en snak om mulige tiltag, og hvordan de kan finansieres, oplyser Poul Erik Jørgensen.

På standen kan du også få mere at vide om Nykredits to andre grønne tiltag: attraktiv finansiering af elbiler og fritagelse for gebyr ved udtagning af jord fra din bedrift.

Relaterede Artikler

Landbrug | 4 min

Nykredit vil hjælpe landbrugskunder i gang med klimahandlingsplaner og ESG-rapporter

Dansk landbrug er i fuld gang med klimatiltag, men der vil i de kommende år blive stillet flere krav til landbrugere om at dokumentere effekten af grønne initiativer. Derfor vil Nykredit nu med to nye tiltag hjælpe flere kunder i gang med klimahandlingsplaner og ESG-rapporter. Det skal sikre, at de er på forkant med fremtidige regler på området.
Landbrug | 5 min

Portræt: Fra gummistøvler til grøn omstilling

Hun er vokset op hos en mælkeproducent på Mors og taler passioneret om danske fødevarer, vandkantsdanmark og den grønne omstilling. Mød landbrugsansvarlig i Nykredit Lene Gade Hovmøller.
Landbrug | 4 min

Kommune og landmænd går sammen om CO2-indsats

Favrskov Kommune og Landboforeningen Kronjylland vil sammen med 30 landmænd bruge ESGreen Tool til at vise, hvor der bør sættes ind.