Få styr på strategien med Business Model Canvas

Med udgangspunkt i Business Model Canvas-modellen guider vi dig godt igennem fire af de mest almindelige virksomheds-faser: Opstart, vækst, konsolidering og exit. Vi forklarer, hvilke strategiske tiltag, du bør overveje med udgangspunk i den fase, som din virksomhed befinder sig i.

Introduktion til Business Model Canvas

En konkret forretningsmodel, der er let at kommunikere, sikrer, at organisationen kan holde fokus på det, der er vigtigst for virksomhedens eksistens og kan gøre det nemmere at tiltrække medarbejdere, få samarbejdspartnere eller hente investering udefra.

Med Business Model Canvas får du en række konkrete strategiske råd, som kan udvikle din forretningsstrategi

Start med at få en hurtig introduktion til Business Model Canvas her.

Business Model Canvas - de fire virksomhedsfaser

Se, hvad du skal gøre af strategiske overvejelser alt efter om din virksomhed er i opstarts,- vækst,- konsoliderings,- eller EXIT-fasen.

1. Opstart: Kend din målgruppe og dine værditilbud

I opstartsfasen af din virksomhed, skal du være særligt opmærksom på to ting: Målgruppe og værditilbud. Hvem skal du ramme, og hvilken værdi tilbyder du?

Se med, og få en konkret metode til selv at finde de unikke værdiudsagn for din virksomhed.

2. Vækst: Bliv skarp på, hvor du differentierer dig

Er du klar til at sætte skub i væksten?

Så kan du med fordel anvende Business Model Canvas til at kortlægge dine konkurrenter og stille skarpt på, hvor du differentierer dig, og hvordan du kan øge din omsætning.

3. Konsolidering: Optimer din virksomhed

Hvordan optimerer du din virksomhed og fastholder det, du har opbygget?

Se med her, hvordan du kan justere din forretningsplan, så du skaber et stærkere fundament.

4. Exit: Skab det bedste salg for dig

Hvis du skal sælge din virksomhed, kan Business Model Canvas hjælpe med at sikre, at du får det salg, der er bedst for dig.

Sælger du med hjertet, eller går du efter den strategiske køber? Det skaber forskellige strategiske overvejelser og måder at anvende modellen på.

Få mere inspiration med bogen Business Model Generation

Bogen Business Model Generation giver små og mellemstore virksomheder værktøjer, der gør det lettere at arbejde med forretningsudvikling og værdiskabelse i virksomheden. Det skaber overblik over virksomhedens forretningsmodel.

Bogen koster 319,20 kr. ekskl. moms. Den danske udgave af bogen er udgivet i samarbejde mellem Forlaget Gyldendal, Nykredit og PwC.

Bestil bogen her