*c-questionc question887625C2-7BF1-4000-B4A3-B26DC9267EA1@3x2F9E87B5-5CC3-4957-855A-0368FBC07B2C@1xGroup 13-Group 13-Group 13+Group 13+c-questionflag-enStroke 1Stroke 1
Video Erhverv | 5 min

Årets Ejerleder er kåret!

Store, kendte virksomheder løb med hovedprisen og hædersprisen. Temaprisen gik til en virksomhed, der har foretaget en større grøn transformation som en af de første i sin branche. Se vinderne, og få gode råd til at få kommerciel succes med den grønne transformation.

De fleste af os har været igennem Søstrene Grenes labyrintiske butikker, hvor man hvirvles ind i Anna og Claras univers af historier. Butikkerne er en landsdækkende succes, og bag den står Mikkel Grene. Han løb med prisen som Årets Ejerleder 2023 ved landskåringen, som blev afholdt torsdag i sidste uge.

Juryen har lagt vægt på Mikkel Grenes sunde værdier som ordentlighed og redelighed og ikke mindst hans bemærkelsesværdige flotte kommercielle resultater.

“Mikkel Grenes forretningsforståelse og evne til at udvikle Søstrene Grene er helt unik. At han formår at holde fast i virksomhedens oprindelige værdier og ånd samtidig med den imponerende vækst, som Søstrene Grene har haft, viser, hvor dygtig en ejerleder Mikkel Grene er. Han er til stor inspiration for andre ejerledere, og det gælder ikke mindst på den grønne dagsorden,” siger Henrik Rasmussen, regionsbankdirektør i Nykredit.

Hæderspris til LEGO

Årets Hæderspris 2023 gik til den måske mest legendariske danske virksomhed med global succes, nemlig LEGO. Thomas Kirk Kristiansen fra LEGO modtog hædersprisen. Juryen har ikke bare haft øje for LEGO’s enestående resultater men også virksomhedens succes med at gennemføre glidende og velplanlagte generationsskifter.

“Der er tale om et nationalt klenodie med en unik ejerlederhistorie og en imponerende global succes, hvor vækst og værdier fortsat går hånd i hånd,” fortæller Henrik Rasmussen om baggrunden for valget af LEGO som vinder af hædersprisen.

Temaprisvinder har fokus på grøn transformation

Årets tema var ejerledernes grønne transformation, og det blev Søren Tscherning fra Tscherning Holding A/S, der løb med prisen på landskåringen. Virksomheden tilbyder nedrivning, anlægsopgaver og miljøsanering. Søren Tscherning har især arbejdet for at mindske virksomhedens klimaaftryk – en udfordrende opgave i en branche, der er svær at være grøn i.

Søren Tscherning har fx arbejdet med cirkulær økonomi og genbrug, han har reduceret energiforbruget og optimeret transportprocesser. Og så har juryen bemærket hans høje ambitioner og en iver og drive for den grønne transformation.

Få kommerciel succes med grøn transformation

Hvordan kan du selv få kommerciel succes med den grønne transformation? Vi bad Steffen Max Høgh, direktør i SustainBusiness, om at komme med sit bud, da vi mødte ham til regionskåringen på Sjælland tidligere på året.

”Start med at tale med dine kunder. Find ud af, hvad de tænker om bæredygtighed. For hvis du ikke ved, hvad de tænker, er der en stor risiko for, at du ikke kan tilfredsstille de behov, de har inden for området – og så kan det være, at dine konkurrenter gør det i stedet for,” siger Steffen Max Høgh.

Han anbefaler, at du direkte spørger kunderne om, hvad bæredygtighed betyder for dem, og hvordan din virksomhed kan hjælpe.

”Mange er bange for at tale med kunderne om det , fordi de tror, de får nogle meget skrappe spørgsmål retur, og man bliver udfordret inden for noget, man ikke ved noget om,” siger Steffen Max Høgh.

Han oplever ikke, at kunderne afkræver en masse svar. Til gengæld kan man som virksomhed selv komme langt ved at være nysgerrig og stille spørgsmål. På den måde kan man få værdifuld indsigt i kundernes ønsker og behov inden for den grønne transformation.

Relaterede Artikler

Video Erhverv
3 min

Dansk økonomi i 2024: Grund til optimisme

Er inflationskrisen ovre? Og hvordan vil renterne udvikle sig? I denne video tager Nykredits cheføkonom Palle Sørensen temperaturen på dansk økonomi og kommer med bud på udviklingen i 2024. Her er blandt andet udsigt til medvind til husholdningerne - og til boligejere med korte lån.

Artikel Erhverv
3 min

Nykredit tilbyder erhvervskunder adgang til nyt ESG-værktøj

Er du erhvervskunde i Nykredit, kan du nu glæde dig over at få adgang til endnu et ESG-værktøj, der kan hjælpe din virksomhed med den grønne omstilling.

Video Erhverv
3 min

Erhvervsupdate: Usikkerheden fylder stadig meget

Med gode nøgletal og en aflysning af energikrisen kom dansk erhvervsliv godt fra start i 2023. Men cheføkonom i Nykredit, Palle Sørensen, vurderer, at flere elementer fortsat skaber usikkerhed for danske virksomheder.