Gi’ et gavekort

Penge kan være dejlige at få i gave, men som giver kan det være lidt kedeligt blot at komme med en flad kuvert. Her kan du downloade gavekort i forskellige motiver og varianter, som du kan bruge, når du vil give kontanter i gave.

Hvor meget må du give i pengegave?

Vær opmærksom på, at kun gaver under en vis beløbsgrænse er afgiftsfri, og i nogle tilfælde er hele pengebeløbet skattepligtigt. Der skelnes mellem to grupper af modtagere. På skattestyrelsens hjemmeside kan du finde en oversigt over reglerne – samt hvem der anses som nær familie.

Gaver til nær familie

Du kan give din nære familie et afgiftsfrit gavebeløb på op til 71.500 kr. i 2023. Svigerbørn kan få op til 25.000 kr. afgiftsfrit i 2023.Giver du mere end det, er gaven afgiftspligtig og du skal anmelde gaven til Skattestyrelsen og betale afgift.

Vær også opmærksom på, at hvis forældre giver deres mindreårige børn pengegaver, så skal det løbende afkast beskattes hos forældrene, til og med det år hvor barnet fylder 18. Reglen skal modvirke, at forældre ikke spekulerer i deres barns personfradrag.

Gaver til andre end nær familie

Giver du en gave til andre end nær familie, skal gavemodtager betale almindelig indkomstskat af gaven og selvangive beløbet.