Børneopsparing

Vil du have mulighed for at investere i dine børns og børnebørns fremtidige drømme? Så skal du overveje at oprette en børneopsparingskonto til dem.

Med en Børneopsparing i Nykredit giver du dine børn og børnebørn en god økonomisk ballast, når de for alvor træder ind i voksenlivet. For eksempel kan børneopsparingen komme dem til gode den dag, de skal flytte hjemmefra, tage kørekort eller på uddannelsesophold. Børneopsparingen kan også bidrage til gode muligheder for udenlandsophold efter gymnasiet.

 

Børneopsparing med skattefrie fordele Skattefrie fordele

Børneopsparingen giver ikke kun dine børn og børnebørn en god økonomisk start. Der er også skattefrie fordele ved at oprette en børneopsparingskonto, da de renter, der bliver tilskrevet i bindingsperioden, er skattefrie. Renten er variabel og tilskrives én gang årligt. Den årlige rente på børneopsparing er pt. 0,25%.

  • Du kan maksimum indbetale 6.000 kr. pr. år og maksimalt 72.000 kr. for hele perioden
  • Du kan kun oprette én Børneopsparing pr. barn, og skal ved oprettelsen medbringe legitimation på barnet.

Her kan du se den aktuelle rentesats på børneopsparing. Se den aktuelle rentesats på Børneopsparing

 

Regler for en Opret kontoen i tidebørneopsparing

Her får du et overblik over reglerne for børneopsparing. Du kan læse om indbetaling på børneopsparingen samt den årlige rente for børneopsparingskontoen.
Der kan oprettes én konto pr. barn. Pengene er bundet i mindst 7 år, og de kan tidligst blive udbetalt, når dit barn eller barnebarn fylder 14 år, og senest ved udgangen af det år, hvor barnet fylder 21 år. Sidste chance for at oprette en bBørneopsparing er altså i det år, hvor dit barn eller barnebarn fylder 14 år.

Overblik over børneopsparingsregler

  • Opret en børneopsparing til dine børn på 0-14 år
  • Indbetal 6.000 kr. om året og maksimalt 72.000 kr. i hele opsparingsperioden
  • Skattefrie renter i hele opsparingsperioden for dig, dine børn og børnebørn
  • Variabel rente som tilskrives én gang årlig
  • Udbetaling af børneopsparingen kan ske fra barnet er 14-21 år

 

Invester i værdipapirer

Du kan skabe en større opsparing til dine børn og børnebørn med Nykredit BørneInvest.
Du har mulighed for at investere hele eller dele af det indestående beløb i værdipapirer. Det kan ske ved at tilknytte et depot, hvor du selv investerer, eller du kan vælge at få Nykredit til at investere børneopsparingen for dig.
Læs mere om Nykredit BørneInvest

Personlig rådgivning hos Nykredit

Har du spørgsmål vedrørende Børneopsparing til dine børn, er du altid velkommen til at kontakte Nykredit for at høre om dine muligheder. Vi står altid klar til at hjælpe dig på vej.

Kort til børn mellem 7 og 17 år

Til børn og unge mellem 7 og 17 år tilbyder vi Young Money - et digitalt og trygt bankunivers. Dit barn får blandt andet et gratis tilbud om en smart Young Money-app, hvor I altid kan følge dit barns forbrug, dit barn kan anmode om lommepenge og se, hvor mange penge han eller hun har. Derudover får dit barn en Young Money-konto, et Young Money-kort og en Young Money-opsparingskonto.