Til dig som anvender dit betalingskort i udlandet

Som følge af EU-lovgivning oplyser vi som bank dig om, hvilke gebyrer du betaler, når du anvender dit kort i et andet EU-land.

Når du fremover anvender dit kort i udlandet (både i EU og udenfor EU) vil Nykredit, som følge af den nye EU-lovgivning, sende dig en besked umiddelbart efter din første transaktion i en anden valuta end danske kroner og oplyse dig om, hvilket valutakurstillæg der er i forhold til kursen fra Den Europæiske Centralbank – ECB.

Vi vil kun sende denne besked efter den første transaktion i den pågældende valuta – og herefter vil der gå 30 dage, før du igen får en sådan besked for den pågældende valuta. Hvis du efterfølgende anvender kortet i en tredje eller fjerde valuta, vil du igen modtage denne information.

Du kan for hver korttransaktion i udenlandsk valuta se denne information i posteringsdetaljerne. Så uanset om du modtager en besked eller ej, så findes informationen i posteringsdetaljerne på den enkelte korttransaktion.

ECB-kursen kan afvige i forhold til de kurser, som Nykredit anvender, og derfor kan det valutakurstillæg, vi viser i beskeden, afvige fra de valutakurstillæg som vi oplyser i vores prisliste for kort.

Nykredit vil sende beskeder i følgende kanaler:

  • Push besked
  • Besked til netbank/mobilbank
  • SMS (hvis du ikke har netbank eller mobilbank)

Hvis du ikke ønsker at modtage disse beskeder, kan du nemt framelde dig i din netbank/mobilbank. Det gør du under "Kort".

Nu bliver nethandel mere sikkert

Har du lagt mærke til, at du skal godkende med MitID eller adgangskode, når du handler online? Det skyldes nye EU-sikkerhedskrav. Se, hvordan du henter og bruger MitID-appen her.

Betalings- og kreditkort

Når du skal vælge et betalings- og/eller kreditkort, skal du tænke over, hvilke behov du har. Rejser du meget, er det en god ide at have to kort. Det giver en ekstra sikkerhed, når du er på farten.

MitNykredit til mobil og tablet

Når du installerer MitNykredit på din mobil eller tablet, kan du klare langt de fleste almindelige bankforretninger - uanset hvor du befinder dig.