Til dig som anvender dit betalingskort i udlandet

Som følge af EU-lovgivning oplyser vi som bank dig om, hvilke gebyrer du betaler, når du anvender dit kort i et andet EU-land.

Når du fremover anvender dit kort i udlandet (både i EU og udenfor EU) vil Nykredit, som følge af den nye EU-lovgivning, sende dig en besked umiddelbart efter din første transaktion i en anden valuta end danske kroner og oplyse dig om, hvilket valutakurstillæg der er i forhold til kursen fra Den Europæiske Centralbank – ECB.

Vi vil kun sende denne besked efter den første transaktion i den pågældende valuta – og herefter vil der gå 30 dage, før du igen får en sådan besked for den pågældende valuta. Hvis du efterfølgende anvender kortet i en tredje eller fjerde valuta, vil du igen modtage denne information.

Du kan for hver korttransaktion i udenlandsk valuta se denne information i posteringsdetaljerne. Så uanset om du modtager en besked eller ej, så findes informationen i posteringsdetaljerne på den enkelte korttransaktion.

ECB-kursen kan afvige i forhold til de kurser, som Nykredit anvender, og derfor kan det valutakurstillæg, vi viser i beskeden, afvige fra de valutakurstillæg som vi oplyser i vores prisliste for kort.

Nykredit vil sende beskeder i følgende kanaler:

  • Push besked
  • Besked til netbank/mobilbank
  • SMS (hvis du ikke har netbank eller mobilbank)

Hvis du ikke ønsker at modtage disse beskeder, kan du nemt framelde dig i din netbank/mobilbank. Det gør du under "Kort".