Guide til boligkøbets faser

Et boligkøb består af flere faser – fra de første indledende tanker om, hvor du gerne vil bo og hvor meget det må koste – til du får nøglerne til dit nye hjem og kan flytte ind. Denne guide giver dig overblik over de faser, som du typisk skal igennem, når du skal købe ny bolig.

Hvad kan du købe bolig for?

Inden du for alvor går på jagt efter din drømmebolig er det rart at have et beløb, der cirka angiver, hvor meget du kan købe for.

Hvor skal jeg bo?

En af de vigtigste afklaringer er, hvor din nye bolig skal ligge. Det kan have afgørende betydning for din dagligdag og økonomi.

Hvilken boligtype?

En af de store beslutninger du skal træffe som boligkøber er hvilken type bolig, du ønsker at bo i. Skal det være lejlighed eller hus, eje eller andel.

Månedsøkonomi og budget

Når du bliver boligejer har det stor indflydelse på din økonomi og dit budget måned for måned. Så start med at lægge et budget.

Boligkøbsramme

Med en Boligkøbsramme får du en vejledende beregning på, så du er sikker på, hvor meget du maksimalt kan købe bolig for.

Økonomi med bolig

Som boligejer bliver boligen en central del af din samlede økonomi og at der er en del nye udgifter forbundet med at blive boligejer.