Derfor skal du nu godkende med NemID, når du handler på nettet

Når du køber noget på nettet, skal du i langt de fleste tilfælde godkende købet med NemID. Læs, hvorfor det er blevet lidt mere besværligt – men også mere sikkert, for dig at handle på nettet.

Du har helt sikkert bemærket det: Når du handler på nettet, bliver du bedt om at godkende med NemID. Det er et ekstra skridt i betalingen, der virker besværlig, men det er med til at sikre dig mod svindel og misbrug af dine betalingskort.

Du kan hente NemID-nøgleappen her.

Hvem har bestemt, at du skal godkende med NemID?

Det er hverken den enkelte butik eller din bank, der har indført det ekstra skridt i betalingen. Det er nye EU-regler, der er årsagen til ændringen.

EU-sikkerhedskravene er indført for at mindske risikoen for, at dine kortoplysninger bliver misbrugt, når du handler på nettet. 

Mastercard, Visa og Dankort tilbyder løsninger til sikker nethandel. Løsningerne hedder ”Mastercard Identity Check”, ”Visa Secure” og ”Dankort Secured by Nets”, og det er dem, du vil støde på, når du handler i webbutikkerne.

Læs også: Nu bliver nethandel mere sikkert 

Hvad er to-faktor-godkendelse?

Det ekstra trin i betalingen er en del af det, man kalder to-faktor-godkendelse. Det betyder, at du godkender noget – fx en betaling – med to sikkerhedsfaktorer.

Når du ud over at godkende en betaling som du plejer også skal godkende med din NemID-nøgleapp, er der tale om to-faktor-godkendelse. Det giver en ekstra beskyttelse mod misbrug af dine betalingskort.

Lær NemID-nøgleappen at kende

Er du ikke allerede gode venner med NemID-nøgleappen, er det et godt tidspunkt at blive det. For det er helt klart den nemmeste måde for dig at handle på nettet. Du kan nemlig ikke bruge det fysiske nøglekort til at godkende betalingerne.

Du har dog mulighed for at oprette en personlig kode, du kan bruge i stedet for NemID-nøgleappen, men du skal i så fald registre både dit mobilnummer, dit kodeord og dit betalingskort hos NETS, og vi anbefaler, at du bruger NemID-nøgleappen i stedet.

Hvis du aldrig har brugt NemID-nøgleappen før

Er det første gang, du skal bruge NemID-nøgleappen, kan det kræve lidt tilvænning.

Hvis du er ved at foretage et køb på din pc, skal du nemlig bruge mobilen til at godkende med nøgleappen, og så vende tilbage til pc’en for at sikre dig, at købet er gået igennem.

Hvis du er ved at købe noget på mobilen, bliver du ledt væk fra det sted, købet foregår, for at komme ind i nøgleappen for at godkende – og så skal du retur igen til der, hvor du kom fra.

Det kan være lidt forskelligt fra butik til butik, om du automatisk bliver ledt tilbage, eller om du selv skal klikke tilbage, når du har godkendt et køb.

Har du brug for hjælp, kan du se denne guide fra NemID, der viser, hvordan du bruger appen:

Brug din nøgleapp - NemID

Relaterede Artikler

Aktuelt | 4 min

Du kan nu søge om de sidste feriepenge – det skal du overveje, inden du trykker på knappen hos borger.dk

Fra i dag og til den 31. maj er døren igen åben for at ansøge om de sidste 2 ugers indefrosne feriepenge. Er du i tvivl, om du skal få pengene udbetalt, så læs de gode råd fra vores cheføkonom Camillia Schjølin Poulsen.
Aktuelt | 3 min

Sådan tjekker du årsopgørelsen 2020 efter et helt særligt år

Det kan godt betale sig at kaste et lidt grundigere blik på din årsopgørelse for 2020, hvor corona har spillet ind på privatøkonomien.
Aktuelt | 3 min

Nykredit vinder ”Bedst i test” på lån til plugin-hybridbiler

Forbrugerrådet Tænk har testet lån til plugin-hybridbiler og konkluderer, at Nykredit har de laveste priser. Derfor får Nykredit det eftertragtede stempel ”Bedst i test”.