Derfor skal du nu godkende med MitID, når du handler på nettet

Dame med kreditkort og computer

Når du køber noget på nettet, skal du i langt de fleste tilfælde godkende købet med NemID eller MitID. Læs, hvorfor det er blevet lidt mere besværligt – men også mere sikkert, for dig at handle på nettet.

Når du køber noget på nettet, skal du i langt de fleste tilfælde godkende købet med MitID. Læs, hvorfor det er blevet lidt mere besværligt – men også mere sikkert, for dig at handle på nettet.

Du har helt sikkert bemærket det: Når du handler på nettet, bliver du bedt om at godkende med MitID. Det er et ekstra skridt i betalingen, der virker besværlig, men det er med til at sikre dig mod svindel og misbrug af dine betalingskort.

Hvem har bestemt, at du skal godkende med MitID?

Det er hverken den enkelte butik eller din bank, der har indført det ekstra skridt i betalingen. Det er nye EU-regler, der er årsagen til ændringen.

EU-sikkerhedskravene er indført for at mindske risikoen for, at dine kortoplysninger bliver misbrugt, når du handler på nettet.

Mastercard, Visa og Dankort tilbyder løsninger til sikker nethandel. Løsningerne hedder ”Mastercard Identity Check”, ”Visa Secure” og ”Dankort Secured by Nets”, og det er dem, du vil støde på, når du handler i webbutikkerne.

Hvad er to-faktor-godkendelse?

Det ekstra trin i betalingen er en del af det, man kalder to-faktor-godkendelse. Det betyder, at du godkender noget – fx en betaling – med to sikkerhedsfaktorer.

Når du, ud over at godkende en betaling som du plejer, også skal godkende med MitID, er der tale om to-faktor-godkendelse. Det giver en ekstra beskyttelse mod misbrug af dine betalingskort.

Lær MitID at kende

Er du ikke allerede gode venner med MitID, er det et godt tidspunkt at blive det. For det er helt klart den nemmeste måde for dig at handle på nettet.

Du har dog mulighed for at oprette en personlig kode, du kan bruge i stedet for MitID. I så fald skal du registrere både dit mobilnummer, dit kodeord og dit betalingskort hos NETS. Løsningen kræver, at du har MitID.,

Hvis du aldrig har brugt MitID før

Er det første gang, du skal bruge MitID, kan det kræve lidt tilvænning.

Hvis du er ved at foretage et køb på din pc, skal du nemlig bruge mobilen til at godkende med MitID, og så vende tilbage til pc’en for at sikre dig, at købet er gået igennem.

Hvis du er ved at købe noget på mobilen, bliver du bedt om at åbne MitID for at godkende – og så skal du retur igen til der, hvor du kom fra.

Relaterede Artikler

Privatøkonomi | 3 min

Nykredit sætter indlånsrenten op

Er du privatkunde med din økonomi samlet i Nykredit, kan du se frem til at få 1,75% i rente på din lønkonto. Samtidig gør vi det endnu mere attraktivt for dig at spare op, fordi renten på opsparingskonti også bliver sat op.
Privatøkonomi | 3 min

Hvad skal der dog ske med de sommerhuse?

Sommerhussæsonen er allerede skudt i gang, og det betyder også, at sommerhusmarkedet er kommet ud af sin vinterdvale.
Privatøkonomi | 3 min

Overraskende stigning i ejerlejlighedspriserne i februar

Trods forventninger om et prisfald på ejerlejligheder i februar, som følge af en markant stigning i boligskatten ved årsskiftet, er priserne i stedet steget med 0,2%. Der gemmer sig faktisk flere overraskelser fra Boligsidens tal fra februar. Det fortæller Nykredits boligøkonom Mira Lie Nielsen.