Derfor skal du nu godkende med NemID, når du handler på nettet

Når du køber noget på nettet, skal du i langt de fleste tilfælde godkende købet med NemID. Læs, hvorfor det er blevet lidt mere besværligt – men også mere sikkert, for dig at handle på nettet.

Du har helt sikkert bemærket det: Når du handler på nettet, bliver du bedt om at godkende med NemID. Det er et ekstra skridt i betalingen, der virker besværlig, men det er med til at sikre dig mod svindel og misbrug af dine betalingskort.

Du kan hente NemID-nøgleappen her.

Hvem har bestemt, at du skal godkende med NemID?

Det er hverken den enkelte butik eller din bank, der har indført det ekstra skridt i betalingen. Det er nye EU-regler, der er årsagen til ændringen.

EU-sikkerhedskravene er indført for at mindske risikoen for, at dine kortoplysninger bliver misbrugt, når du handler på nettet. 

Mastercard, Visa og Dankort tilbyder løsninger til sikker nethandel. Løsningerne hedder ”Mastercard Identity Check”, ”Visa Secure” og ”Dankort Secured by Nets”, og det er dem, du vil støde på, når du handler i webbutikkerne.

Læs også: Nu bliver nethandel mere sikkert 

Hvad er to-faktor-godkendelse?

Det ekstra trin i betalingen er en del af det, man kalder to-faktor-godkendelse. Det betyder, at du godkender noget – fx en betaling – med to sikkerhedsfaktorer.

Når du ud over at godkende en betaling som du plejer også skal godkende med din NemID-nøgleapp, er der tale om to-faktor-godkendelse. Det giver en ekstra beskyttelse mod misbrug af dine betalingskort.

Lær NemID-nøgleappen at kende

Er du ikke allerede gode venner med NemID-nøgleappen, er det et godt tidspunkt at blive det. For det er helt klart den nemmeste måde for dig at handle på nettet. Du kan nemlig ikke bruge det fysiske nøglekort til at godkende betalingerne.

Du har dog mulighed for at oprette en personlig kode, du kan bruge i stedet for NemID-nøgleappen, men du skal i så fald registre både dit mobilnummer, dit kodeord og dit betalingskort hos NETS, og vi anbefaler, at du bruger NemID-nøgleappen i stedet.

Hvis du aldrig har brugt NemID-nøgleappen før

Er det første gang, du skal bruge NemID-nøgleappen, kan det kræve lidt tilvænning.

Hvis du er ved at foretage et køb på din pc, skal du nemlig bruge mobilen til at godkende med nøgleappen, og så vende tilbage til pc’en for at sikre dig, at købet er gået igennem.

Hvis du er ved at købe noget på mobilen, bliver du ledt væk fra det sted, købet foregår, for at komme ind i nøgleappen for at godkende – og så skal du retur igen til der, hvor du kom fra.

Det kan være lidt forskelligt fra butik til butik, om du automatisk bliver ledt tilbage, eller om du selv skal klikke tilbage, når du har godkendt et køb.

Har du brug for hjælp, kan du se denne guide fra NemID, der viser, hvordan du bruger appen:

Brug din nøgleapp - NemID

Relaterede Artikler

Bolig | 3 min

Boligejere med Tilpasningslån kan se frem til rentebesparelse

Er du en af de 20.000 boligejere med et Tilpasningslån i Totalkredit? Så kan du glæde dig – renten på dit lån bliver nemlig snart lavere.
Bolig | 3 min

Så skete det endelig: De første nye ejendomsvurderinger er sendt ud

I dag blev de første, nye ejendomsvurderinger sendt ud. Dermed kan vi endelig se frem til et boligskattesystem baseret på ejerboligernes reelle markedsværdier.
Bolig | 2 min

Er det nu, du siger farvel til oliefyret?

Hvis du går med planer om at udskifte oliefyret med en varmepumpe, er september en oplagt måned. Her har du nemlig mulighed for at få hele to tilskud og et meget billigt lån, så udskiftningen koster dig mindst muligt.