Billigst i test – TÆNK anbefaler realkreditlån fra Totalkredit

Forbrugerrådet Tænk Penge har testet realkreditlån og konkluderer at Totalkredit er klart billigst. Derfor tildeles Totalkredit stemplet ’Tænk Anbefaler’. Det sker for anden gang i streg.

Overvejer du at købe en ny bolig? Så er der penge at spare, hvis du finansierer købet gennem Nykredit/Totalkredit. Det er konklusionen på Forbrugerrådet Tænks nye undersøgelse af realkreditmarkedet, hvor realkreditlån fra alle fire realkreditinstitutter i Danmark blev gået efter i sømmene.

Ved at opstille otte forskellige lånesituationer har Forbrugerrådet Tænk undersøgt, hvor du betaler de laveste løbende omkostninger til realkreditinstituttet – det vil sige omkostninger, du som boligejer skal betale til realkreditinstituttet, når du låner penge af dem. Konklusionen er, at Nykredit/Totalkredit er billigst i samtlige otte lånesituationer.

Foreningsejerskab er et vindende koncept

Afgørende for, at Nykredit/Totalkredit er billigst i testen, er konceptet KundeKroner, som er en rabat på den bidragssats, du betaler, for at have et realkreditlån hos Totalkredit. KundeKroner er en ud af flere ForeningsFordele, som du kan få, fordi Nykredit er ejet af en forening af kunder, Forenet Kredit, der har som erklæret mål at give så meget som muligt af Nykredit-koncernens overskud tilbage til kunderne. Foreningsejerskab betaler sig med andre ord.

Læs hele testen her: Der ER prisforskelle på realkreditlån

Sådan har Forbrugerrådet Tænk testet

  • Tænk har testet i alt 8 lånesituationer – fire med 80 procent belåningsgrad, fire med 60 procent belåningsgrad.
  • I testen indgår fastrentelån med afdrag, rentetilpasningslån (femårigt) med afdrag og afdragsfrit samt kortrentelån med afdragsfrihed.
  • I samtlige otte lånesituationer i testen er Nykredit/Totalkredit altså billigst målt på de løbende låneomkostninger, når Kundekroner medregnes.

Forbrugerrådet Tænk Penge: Der ER prisforskelle på realkreditlån

Relaterede Artikler

Bolig | 3 min

Læg dit lån om, og skær en stor luns af din gæld

Renterne er steget, og det gør det muligt for dig at skære en luns af din gæld, hvis du har et lån med en fast, lav rente. Men du løber samtidig en risiko påpeger chefanalytiker i Totalkredit Sune Malthe-Thagaard.
Bolig | 4 min

Boligprognose: Bitter cocktail tager pusten fra boligmarkedet

Boligmarkedet fik en flyvende start på 2022, men de seneste par måneder har blandt andet krig og stigende forbrugerpriser tvunget markedet ned i fart. Nykredits boligøkonom, Mira Lie Nielsen, forventer, at denne tendens fortsætter.
Bolig | 2 min

Nu kan du få rabat på din varmepumpe, hvis du er boligkunde i Nykredit

Øget fokus på klima, tårnhøje energipriser og regeringens ambition om, at Danmark skal være uafhængig af olie og gas. Mange boligejere vender for tiden blikket mod mere energivenlige måder at varme boligen op på, og i Nykredit står vi klar til at hjælpe vores kunder med at gøre det muligt at droppe gas- eller oliefyret og erstatte det med en varmepumpe.