Boligejere med Tilpasningslån kan se frem til rentebesparelse

Er du en af de 20.000 boligejere med et Tilpasningslån i Totalkredit? Så kan du glæde dig – renten på dit lån bliver nemlig snart lavere.

Fra den 1. januar 2022 får Tilpasningslån en ny rente, og det er gode nyheder – især hvis du har et F5-lån. På denne låntype falder renten nemlig mest, fra 0,39 procent til -0,12 procent. Med et F5-lån får du også den laveste ydelse efter skat. Det skyldes, at renten og bidragssatsen på et F5-lån samlet set bliver lavest.

Oplagt tidspunkt at ændre på dit lån

Den nye rente gør det værd at overveje, om du stadig har det lån, der passer bedst til dig og din økonomi. Har du eksempelvis et F1-lån, kan du overveje, om det giver mening for dig at forlænge rentebindingen til 5 år. På den måde kan du fastlåse den negative rente de næste 5 år og samtidig spare penge. Det forudsætter dog, at du ikke har planer om at flytte inden for de næste par år eller forventer, at renterne falder yderligere.

Fast rente er en mulighed

Renten på lån med fast rente i 30 år er godt nok steget siden nytår. Men det koster faktisk ikke meget på ydelsen at skifte fra eksempelvis et F1-lån til et lån med fast rente. Afdraget falder dog, og på den måde opbygger du din friværdi langsommere med et lån med fast rente. Beholder du lånet i alle 30 år, så er det dyrere at vælge et lån med fast rente sammenlignet med et F1-lån ved det nuværende renteniveau, men så har du til gengæld tryghed om renten.

Husk frist ved udgangen af oktober

Er du glad for dit nuværende lån, behøver du ikke gøre noget. Du får automatisk den nye rente, der fastsættes ved renteauktionerne i november. Hvis du ønsker at ændre på dit lån, eller er du i tvivl, så tag fat i din rådgiver inden 29. oktober.

Relaterede Artikler

Bolig | 4 min

Godt nyt til byggeivrige danskere: Ny type lån gør grundkøb billigere

Har du udset dig en grund og er klar til at bygge drømmeboligen? Så er der gode nyheder. Nykredit lancerer et særligt attraktivt lån, der reducerer dine udgifter og giver dig ro til at fokusere på byggeprojektet.
Bolig | 3 min

Nu kan du igen søge tilskud fra Bygningspuljen

Nu kan du igen søge tilskud til dine energirenoveringer fra statens Bygningspulje. For at komme i betragtning til et tilskud, skal din bolig i de fleste tilfælde have et gyldigt energimærke. Det hjælper vi dig med at få.
Bolig | 3 min

Så skete det endelig: De første nye ejendomsvurderinger er sendt ud

I dag blev de første, nye ejendomsvurderinger sendt ud. Dermed kan vi endelig se frem til et boligskattesystem baseret på ejerboligernes reelle markedsværdier.