*c-questionc question887625C2-7BF1-4000-B4A3-B26DC9267EA1@3x2F9E87B5-5CC3-4957-855A-0368FBC07B2C@1xGroup 13-Group 13-Group 13+Group 13+c-questionflag-enStroke 1Stroke 1
Artikel Privatøkonomi | 2 min

Ny måling: Nykredit er årets bæredygtige højdespringer

Nykredit er med helt i toppen, når kunderne vurderer bankernes indsatser på bæredygtighedsområdet. Det viser ny måling fra EPSI Rating Group.

Nykredit

I en ny måling, hvor bankkunderne vurderer bankernes bæredygtige indsatser, går Nykredit i år markant frem.

Spørgsmål om bæredygtighed, miljø og social ansvarlighed bliver stadig vigtigere for forbrugere, organisationer og virksomheder. EPSI Ratings bæredygtighedsindeks stiller skarpt på, hvordan kunderne oplever bankernes bæredygtighedsindsatser. Her er Nykredit med helt i toppen på en sikker andenplads og langt over branchens gennemsnit.

Som den eneste af to banker, er Nykredit gået frem i målingen sammenlignet med sidste år. Samtidig er Nykredit den bank, der har haft den største fremgang.

”Den største forskel, vi i Nykredit kan gøre for den grønne omstilling, kan vi gøre sammen med vores kunder. Målingen fra EPSI bekræfter mig i, at vi udvikler nogle bæredygtige løsninger, som passer til vores kunder,” siger Tonny Thierry Andersen, der er koncerndirektør i Nykredit.

Du kan blive klogere på EPSI's bæredygtighedsindeks for Danske banker her:

Hvad måler bæredygtighedsindekset?

Bæredygtighedsindekset er baseret på ny forskning af EPSI Rating Group og Svenskt Kvalitetsindeks. Forskningen har fokuseret på, hvad der har betydning for bæredygtighedsindsatser i forbrugernes øjne. Særligt tre temaer har stor betydning: Om virksomhederne investerer med fremtidige generationer for øje, om virksomhederne stræber efter økonomisk succes uden at give afkald på sociale og miljømæssige faktorer, og om virksomheden tager samfundsansvar (etisk, miljømæssigt, økonomisk og socialt).

Relaterede Artikler

Artikel Privatøkonomi
5. juli, 2024

Boost pensionsopsparingen inden 2026, og opnå en økonomisk gevinst

Betaler du topskat? Så kan du få en økonomisk fordel ved at booste pensionsopsparingen, inden personskattereformen træder i kraft i 2026. Indbetalinger i 2024 og 2025 kan nemlig give en ekstra besparelse på op til 7,5 procent.
Artikel Privatøkonomi
1. juli, 2024

Mange misser gylden mulighed for afkast

243.000 kr. Så mange penge havde hver dansker i gennemsnit stående på bankkontoen ved udgangen af maj måned. I alt løber det op i 1.168,9 mia. kr. – et rekordhøjt beløb, og en stigning på 6,9 procent i forhold til året før.
Artikel Privatøkonomi
27. juni, 2024

Nykredits klimamål blåstemplet

Foreningsejede Nykredit bliver første store långiver og systemiske, finansielle institut i Skandinavien med klimamål, der er blåstemplet af Science Based Targets initiative (SBTi).