Nykredit justerer renten på billån - og lancerer nyt lån for plugin-hybridbiler

Oven på de seneste rentestigninger tilpasser Nykredit nu renten på billån. Samtidig lancerer Nykredit et nyt lån for plugin-hybridbiler, så Grønt Billån fremadrettet kun gælder for el- og brintbiler.

I løbet af de seneste par måneder har Den Europæiske Centralbank og Nationalbanken hævet renterne ad flere omgange, og det har bl.a. betydet en stigende Cibor-3-rente, som ligger bag Nykredits billån.

Derfor justerer Nykredit nu renten på sine billån, men med en attraktiv rente og 0 kr. i gebyrer vil Grønt Billån fortsat være et godt og billigt lån til dem, der ønsker at købe en el- eller brintbil.

Derudover lancerer Nykredit også et nyt lån for plugin-hybridbiler. Det skyldes, at de udfases i EU’s taksonomi frem mod 2026, og derfor tilpasser Nykredit nu sine billån, så de stemmer overens med taksonomien.

Vi justerer renten på billån på grund af de rentestigninger, som vi har set gennem de sidste par måneder, og samtidig lancerer vi Plugin-hybrid Billån. Plugin-hybrid blev anset som en vigtig overgangsteknologi, da vi lancerede vores grønne billån i 2020, og nu tilpasser vi vores billån, så de stemmer overens med EU’s taksonomi på området. Derfor vil Grønt Billån fremad-rettet kun gælde for el- og brintbiler,” siger Henrik Rasmussen, bankdirektør i Nykredit.

Lanceringen af Plugin-hybrid Billån betyder, at Nykredit fremadrettet vil tilbyde tre forskellige slags billån:

  • Grønt Billån, der gælder for el- og brintbiler.
  • Plugin-hybrid Billån, der gælder for plugin-hybridbiler.
  • Billån, der gælder for benzin- og dieselbiler samt hybridbiler, der ikke kan kobles til ladestander.

I Nykredit vil vi gøre det nemmere og billigere for vores kunder at vælge grønt. Det skyldes, at vi er ejet af en forening, som gerne vil fremme kundernes grønne valg, og derfor kan vi bl.a. tilbyde vores kunder rabat og tilskud til grønne løsninger. Med rentetilpasningen sørger vi ikke alene for, at priserne på vores billån er konkurrencedygtige, men at det også fortsat vil være særligt attraktivt at vælge de grønne alternativer. Derfor vil Grønt Billån med en attraktiv rente og 0 kr. i gebyrer stadig være en rigtig god og billig mulighed, hvis man ønsker at købe en el- eller brintbil,” siger Henrik Rasmussen.

Det nye renteniveau vil gælde fremadrettet, og de nye priser vil derfor ikke påvirke kunder, som i forvejen har et billån hos Nykredit, eller hvis man allerede har fået et tilbud fra sin rådgiver.

De nye priser og Plugin-hybrid Billån træder i kraft den 5. december 2022. Du kan læse mere om vores forskellige billån her:

Skal du købe bil? Her kan du se dine muligheder hos Nykredit:

  Billån Plugin-hybrid Billån Grønt Billån
Rente (variabel) 4,55% p.a. 3,55% p.a. 2,30% p.a.
Oprettelsesgebyr* 2.995 kr. 0 kr. 0 kr.

Renten på Billån er variabel og reguleres månedligt efter udviklingen i Cibor3-renten. Det betyder, at renten og ydelsen vil ændre sig hver måned.
*BoligBank 360: Ved hovedstol over 300.000 kr. betaler kunden også tinglysningsafgift og gebyr for panthaverdeklaration.
*BoligBank 365: Ved hovedstol over 400.000 kr. betaler kunden også tinglysningsafgift og gebyr for panthaverdeklaration.
*Private Banking og Private Banking Elite: Ved hovedstol over 500.000 kr. betaler kunden også tinglysningsafgift og gebyr for panthaverdeklaration.

Relaterede Artikler

Privatøkonomi | 3 min

Cille får KundeRabat

Netop nu får 125.000 kunder i Nykredit KundeRabat. En af dem er Cille Fjord i Odense, og hende kan du møde i en landsdækkende kampagne. Vi synes nemlig, at så mange som muligt skal vide, at de som kunder i foreningsejet Nykredit kan få nogle særlige ForeningsFordele, hvis de samler deres økonomi hos os. En af dem er KundeRabatten.
Privatøkonomi | 4 min

Nykredit hæver renten og lancerer Grøn Opsparing med attraktiv bonusrente

Nationalbankens rentestigninger d. 28. oktober og 16. december medfører, at vi i Nykredit Bank har valgt at hæve renten. Samtidig lancerer vi Grøn Opsparing med en fordelagtig rente og en bonusrente, som gør det mere attraktivt for privatkunder at spare op til grønne formål.
Privatøkonomi | 4 min

Måske du får mindre i pensionsudbetalinger i 2023?

2023 står for døren, og ser vi tilbage på 2022, har det været et udfordrende investeringsår. De negative afkast for 2022 kan få betydning for dine pensionsudbetalinger næste år.