Sikkerhed på MitNykredit

Lettere for dig at overføre mellem egne konti

Du skal ikke længere bruge MitID, når du overfører mellem egne konti.

Hidtil har du skullet bruge MitID til at godkende overførsler mellem dine konti i net- og mobilbanken. Det har været nødvendigt for at leve op til EU-sikkerhedskrav.

Nu har vi øget sikkerheden i net- og mobilbanken, og det betyder, at det ikke længere er nødvendigt med den ekstra godkendelse. Du slipper altså fremover for at bruge MitID, når du flytter penge mellem dine egne konti.

Transaktioner i Nykredit netbank - MitNykredit

Når du har indgået en aftale om netbank får du adgang til en række funktioner  på MitNykredit. Når du bruger MitNykredit, er du inde i et lukket system, der er underlagt strenge sikkerhedsforanstaltninger og du logger ind med MitID. Al kommunikation i MitNykredit via 'Beskeder' er underlagt samme sikkerhed som øvrig datatrafik i netbank og kører over sikker forbindelse via https. Desuden er der grænser for hvor store beløb, der kan overføres. Det aftales med banken og er individuelt fra kunde til kunde. Som kunde er du beskyttet af lov om betalingskort. Det vil sige, at du er beskyttet af de regler, der gælder for Visa-/Dankort.

Som en ekstra sikkerhed vil Nykredit spærre din adgang til MitNykredit, hvis der fem gange i træk er indtastet en forkert kombination af bruger-id og adgangskode i forbindelse med log på. I mobilbanken spærres adgangen efter tre forkerte login. 

Ønsker du ikke længere at anvende mulighederne for at benytte MitNykredit, kan du kontakte din rådgiver, kundeservice på 70 10 90 00 eller Netbank Support på 70 10 96 12. 

Virusbefængt e-mail til Nykredit

Har du været så uheldig at få virus på din computer, og sender du en e-mail til en mailadresse i Nykredit, vil den af sikkerhedsmæssige årsager automatisk blive slettet af vores virusværn. Nykredit er derfor ikke ansvarlig for virusbefængte emails, der ellers kunne have opsættende virkning for Nykredit.

Vi anbefaler derfor, at du sikrer dig mod virus på din computer eller altid benytter Nykredits kontaktfunktionaliteter i 'Kontakt Nykredit' eller via  'Beskeder' i netbanken. Kontaktfunktionaliteter vil ikke indeholde virus. For at nedsætte risikoen for virus på din computer bør du installere og ajourføre et virusværn. 

Spyware

Du bør jævnligt scanne efter spyware på din computer på samme måde, som du scanner efter virus.

Skulle der ske misbrug hæfter du - på samme måde som ved Visa-/Dankort - normalt kun for 1.200 kr.

Teknisk hjælp kan du søge hjælp til at tjekke din PC samt links til andre sider om sikkerhed.

Gode råd om phishing

Finansielle virksomheder er særligt udsat for forsøg på phishing-bedrageri.

Phishing er en form for bedrageri over nettet, hvor kunderne narres til at udlevere personlige data til hackere. Bankkunder er, fx via e-mail eller telefonisk, blevet bedt om at opgive både kodeord til netbanken, kreditkortnumre og PIN-koder. 
Du skal derfor aldrig udlevere dine personlige koder til netbanken, heller ikke til Nykredit eller nogen, der udgiver sig for at være Nykredit.

Nykredit vil aldrig kontakte dig pr. mail eller telefon for at bede om kodeord, kreditkortnumre eller anden følsom information.

Nyttige links

MitNykredit Netbanken

I MitNykredit Netbanken får du hurtigt overblik over din daglige økonomi. Få hjælp til funktionerne i netbanken og tips til at komme godt i gang.

MitNykredit på mobil og tablet

Med MitNykredit mobilbank har du altid din bank med på farten. I mobilbanken kan du ordne de fleste bankforretninger og få overblik over din økonomi - uanset hvor og hvornår.