Sådan bruger du sms-kode, når du handler på nettet

Ønsker du ikke at bruge MitID når du handler på nettet, kan du bruge en sms-kode i stedet. Se en trin-for-trin-guide, der viser, hvordan du opretter koden, og læs også, hvordan du bruger den.

Når du handler på nettet, bliver du bedt om at bekræfte din betaling enten med MitID eller sms-kode.

Vil du hellere bruge sms-koden, kan du se en trin-for-trin-guide her på siden, der viser, hvordan du tilmelder dit mobilnummer til dit betalingskort og opretter en selvvalgt kode. De to ting er nødvendige for at du kan bruge sms-løsningen, når du handler på nettet.

Du kan kun bruge sms-koden og dit selvvalgte kodeord til at handle på nettet - ikke til at logge ind andre steder. Og du skal stadig have MitID ved hånden, når du opretter dig.  

Sådan fungerer sms-koden

Når du handler på nettet, bliver du bedt om at bekræfte dit køb. Du modtager en engangskode på sms, som du skal indtaste sammen med dit eget kodeord. Kodeordet skal du selv oprette – se hvordan nedenfor.

Hvis der er tilknyttet et telefonnummer til dit kort, vil du modtage en engangskode via sms, når du handler. I sms’en står der, udover engangskoden, hvilken forretning du er ved at handle hos, og hvilket beløb du skal godkende. Du indtaster engangskoden samt dit kodeord på hjemmesiden for at afslutte dit køb. Det er vigtigt, at teksten i sms’en afspejler det køb, du er i gang med at foretage. Tast aldrig koden, hvis du er i tvivl!

Registrer dit mobilnummer, og opret kodeord

Du kan registere, ændre eller slette mobilnumre hos Nets ved at klikke ind på siden her.

Ønsker du at se trinnene eller at få knyttet nogle ord til de forskellige trin, kan du se en guide her.

Læs mere om sikker betaling på nettet

Pas på dine oplysninger på nettet

It-kriminelle har mange tricks i ærmet og en stor værktøjskasse, når det kommer til at franarre personlige oplysninger, der i sidste ende giver dem adgang til fx din konto eller computer. Se, hvad du kan gøre, for at passe på dine oplysninger og dine penge.
Læs mere om IT-sikkerhed

Sådan undgår du at blive udsat for svindel

Svindlerne har mange tricks i ærmet og en stor værktøjskasse, når det kommer til at franarre dig personlige oplysninger, der i sidste ende giver dem adgang til fx din konto eller computer. Se, hvad du kan gøre for at passe på dine oplysninger.

Undgå svindel på nettet

Indsigelse: Muligheder for at få tilbageført en betaling

Du har i en række situationer mulighed for at få tilbageført en betaling, der er gennemført med dit betalingskort.

Læs om muligheder for indsigelse