Bliv klogere på, hvorfor mange investorer vender blikket mod Kina

Kinas økonomi vokser som en af de få i øjeblikket, de har netop indgået en investeringsaftale med EU, og så blev landets største børsnotering for nylig aflyst i sidste øjeblik. I ugens podcast zoomer vi ind på verdens næststørste økonomi.

Corona-krisen har højnet manges syn på styrken i kinesisk økonomi, men som ofte med landet, er der en bagside af medaljen. Sådan lyder det fra Frederik Engholm, chefstrateg i Nykredit (0.59).

En ny investeringsaftale mellem Kina og EU kan give europæiske virksomheder nemmere vilkår i verdens næststørste økonomi (8.29).

En opsigtsvækkende aflysning af hvad der ville have været verdens største børsnotering understreger, hvorfor man som investor bør kræve en ekstra risikopræmie, når det kommer til et land som Kina (13.48).

Frederik Engholm

Chefstrateg i Nykredit

Ekspert i global økonomi, politik og markeder. Oversætter globale begivenheder til danskerne og viser, hvordan de navigerer sikkert gennem kapitalmarkedernes konstante turbulens.

Relaterede Artikler

Aktier | 20 min

Emerging markets-forvalter deler indsigter om lande og sektorer

Sydøstasiatiske lande som Indonesien, Vietnam og Filippinerne er nogle af de steder i udviklingslandene, hvor der er mest spændende investeringsmuligheder over de næste ti år.
Økonomi | 5 min

Rentehop i USA: ”Det er ikke bekymrende, når renterne stiger af de rette årsager”

Frygten for stigende inflation har fået de lange renter i USA til at stige brat. Inden panikken sætter ind, skal man dog se rentestigningerne i et lidt større billede, lyder det fra chefstrateg, Klaus Dalsgaard.
Økonomi | 2 min

Regnskaber gav kursfald på danske aktier – men det store billede er intakt

Mange af de mest populære danske aktier blev sendt ned i forbindelse med de nyligt aflagte årsregnskaber. Men det er hverken overraskende eller bekymrende oven på et usædvanligt stærkt 2020 for de danske aktier.