Vi hjælper dig med at få din formue til at vokse

Din formue består af din pension, friværdien i din bolig og din opsparing. Det vigtigste er ikke størrelsen af hver af de tre områder, men fordelingen mellem dem og hvordan de justeres efter, hvor du er i livet og dine fremtidsplaner.

Planlægning er vigtigt

Har du fx brug for mere tid med familien, en større rejse eller en udbygning af boligen, kan en mulighed være, at bruge af friværdien i boligen. Det kan også være, du får mere i løn, og derfor med fordel kan spare lidt mere op. Eller måske nærmer du dig pensionsalderen, hvor din samlede formue helst skal strækkes så langt som muligt. Det er derfor vigtigt, at du forholder dig til om, du skal afvikle gæld eller spare op. Hvad der er mest hensigtsmæssigt ændrer sig ofte over tid, men som hovedregel bør du placere dine penge, hvor afkastet efter skat er bedst.

investors insights

Aktier | 18 min

"Vi tror først aktierne topper i 2019 eller senere”

26. april, 2018
Arv | 3 min

Blog: ”De færreste ønsker at overlade en stor sum penge til en 18-årig”

24. april, 2018
Arv | 2 min

Hvem skal have dine penge?

24. april, 2018

Pension

Kan det betale sig?

Kan pensionsopsparingen betale sig? Hvis din pensionsopsparing er for høj, risikerer du at skulle betale noget af opsparingen tilbage i offentlige ydelser.

Hvad skal du overveje hvornår?

Hvor du er i livet, har stor betydning for, hvilke overvejelser du skal gøre om din pension. Vi har lavet en guide til, hvad du skal overveje hvornår om pension.

Hvornår kan jeg gå på pension?

Pensionsudbetalingsalderen er den alder, hvor man tidligst kan påbegynde udbetaling af pensionsopsparing – fx aldersopsparing, ratepension og livrente.

Nykredit PensionsTjek

Få et overblik og en vurdering af din samlede opsparing til pension, og find ud af om du sparer nok op til det liv, du gerne vil leve som pensionist.

Friværdi i boligen

Mere luft i økonomien

Drømmer du om et større råderum, der giver plads til uforudsete udgifter eller mulighed for spontanitet i hverdagen? Din bolig kan være nøglen til at åbne døre og give dig mere luft i økonomien.

Valg af låntype er afgørende

Det er afgørende for din samlede formue, og for dine muligheder, hvilket lån du vælger. Din situation er fx afgørende for, om du bør afdrage eller ej.

Brug din friværdi

Friværdien i din bolig bliver skabt i takt med, at du afdrager på dit lån, eller hvis din bolig stiger i værdi.

Hvad koster lån i boligen

Vil du bruge din friværdi, kan du her se, hvor meget det koster at låne i din bolig. Du får finansieringsforslag på forskellige lånetyper, så kan du se, hvad der passer bedst til din økonomi.

Opsparing og investering

Vigtigste overvejelser ved investering

Investeringer kan altid tilpasses netop dine ønsker til afkast og risiko. Men om investering som alternativ til opsparing er det rigtige for dig, afhænger af hvornår du skal bruge pengene, hvilke penge du vil investere og hvilken risiko, som du vil tage.

Hvad kan din opsparing gøre for dig?

Mange undlader at investere deres opsparing, fordi de er nervøse for at tabe penge, men omvendt tænker de færreste over, at de faktisk taber penge på, at pengene står kontant.

Nykredit InvesteringsGuide

InvesteringsGuiden tager udgangspunkt i dine ønsker, behov og erfaring og giver dig et overblik over, hvordan du fx kan fordele din investering på forskellige typer værdipapirer.

Online værdipapirhandel

Hvis du selv vil investere dine penge, er det nemt og billigt at handle værdipapirer i Nykredits netbank, MitNykredit. Du kan handle danske aktier og udenlandske aktier, danske obligationer og danske investeringsforeninger.

Husk, at forsikre dig

Udover, at du skal have overblik over din pensionsopsparing, er det vigtigt, at du sikrer dig og din famile, hvis du ikke kan arbejde mere eller du dør.

Hvilke personforsikringer du bør have, afhænger af din livssituation. Behovet for personforsikringer varierer gennem hele livet, og når sit højdepunkt, bl.a. når du bliver forælder eller stifter gæld ved køb af bolig.

Se vores livs- og ulykkesforsikringer