Kom bag om de nye slag på aktiemarkedet

Pludselig blev den lille GameStop-aktie handlet mere end Apple & Tesla i en kamp mellem private investorer og professionelle 'shortere'. Hvor ender slaget, og hvad bliver konsekvenserne? Chefstrateg Frederik Engholm vurderer.

Vi har ikke set noget lignende. Sådan lyder det fra chefstrateg Frederik Engholm om den seneste uges uro om 'shorting'-fænomenet, der taget sit udspring i en kamp mellem private investorer og en gruppe af professionelle (0.50).

Hændelsen har vist dels nye risici forbundet med det at shorte, men også en ny kraft, der kan opstå i markedet (9.42).

Endelig kigger vi på, hvordan man som investor skal forholde sig til fænomenet (17.18).

Frederik Engholm

Chefstrateg i Nykredit

Ekspert i global økonomi, politik og markeder. Oversætter globale begivenheder til danskerne og viser, hvordan de navigerer sikkert gennem kapitalmarkedernes konstante turbulens.

Relaterede Artikler

Aktier | 16 min

Her er tre store temaer, der kan præge sommeren på markederne

Hvilke begivenheder og nyheder kan særligt komme til at rykke ved aktiemarkedet i løbet af sommeren? Det giver chefstrateg Frederik Engholm sine bud på i denne podcast.
Aktier | 15 min

Kongen af nøgletal: Derfor er USA's jobtal så afgørende for aktierne lige nu

Maj måneds jobrapport fra USA var ventet med stor spænding. Hør chefstrateg Frederik Engholms vurdering af, hvilke svar det gav et inflationsnervøst aktiemarked, og hvilken betydning det har for centralbankens handlinger og aktiemarkedets udvikling.
Aktier | 5 min

Det skal du være opmærksom på, hvis du vil handle aktier i sommeren

Bevæger du dig ud på aktiemarkedet i sommerperioden, skal du være opmærksom på, at der særligt i år er flere faktorer, der kan bidrage til aktieudsving, siger chefporteføljeforvalter.