Bidens stimuli-checks vil understøtte aktiemarkedet i den kommende tid

USA båd og flag

Aktiemarkedet kan få hjælp fra en historisk set atypisk kilde, når de amerikanske forbrugere i løbet af den næste måned modtager endnu en stimuli-check. For gentager historien sig, vil amerikanerne forsøge at få pengene til at yngle.

Med godkendelsen af Bidens gigantiske hjælpepakke vil der i løbet af de kommende 2-4 uger trille 400-450 mia. dollars direkte ind på amerikanernes bankkonti.

Hver person - inkl. børnene - vil i langt hovedparten af de amerikanske familier modtage 1.400 dollar eller omkring 8.500 kr. Og selv om undersøgelser peger på, at mange amerikanske middelklassefamilier kæmper med at betale regninger og klare dagligdagen under krisen, så gælder det langtfra alle. Hvor nogle af amerikanerne sandsynligvis vil shoppe lidt ekstra eller gribe muligheden for at besøge de restauranter, som i stigende grad åbner op, så peger undersøgelser også på, at mange amerikanere vælger at spare en god del af beløbet op.

Der kan slå ud i en anden tendens, som betyder, at aktiemarkedet i den kommende tid vil have en støttende hånd under sig, lyder det fra Nykredits chefstrateg Frederik Engholm:

”Der har vist sig en tendens til, at mange amerikanere søger efter investeringsmuligheder i forbindelse med udbetalingen af stimuli-checks i USA. Vi kan eksempelvis se, at søgninger på online-trading steg markant, da de to første runder af stimuli-checks blev udbetalt i marts/april sidste år og i januar i år, og vi forventer, at det også vil være tilfældet denne gang. Ikke mindst fordi udbetalingerne over de kommende uger er mere end dobbelt så store, som de var i januar. Sandsynligheden for, at alle pengene ikke bruges samtidigt, men at en god del i stedet spares op og investeres, forekommer høj,” lyder det fra Frederik Engholm.

Han tilføjer, at mediernes store fokus på aktiemarkedet over det seneste år, og den generelt positive udvikling i det amerikanske marked er med til at skubbe på den udvikling. Samtidig har der være meget kraftige stigninger i mange af de aktier, som de private investorer har været mest aktive i løbet af det seneste år, som eksempelvis Tesla og Apple. Og det kan meget vel øge appetitten på nye aktieinvesteringer.

Vi kan se, at de selskaber, der vokser hurtigt, og som er meget i medierne, appellerer meget til de private investorer.

Frederik Engholm, chefstrateg i Nykredit.

Svært at forudsige de næste kursraketter

Præcis hvilke aktier, der vil komme til at nyde godt af Bidens stimuli-checks i denne omgang, er dog svært at spå om.

”Det er umuligt at forudsige, hvilke aktier der bliver de næste kursraketter. Vi kan se, at de selskaber, der vokser hurtigt, og som er meget i medierne, appellerer meget til de private investorer. Data viser dog også, at investorerne skifter rundt mellem forskellige temaer. Det spænder blandt andet over aktier, der har en tydelig ESG-profil, udbombede aktier inden for rejsebranchen og mere klassiske favoritter som eksempelvis Apple, Amazon og Facebook. Og så er det helt særlige ved de private investorer jo også, at de tidligere har grebet de såkaldte pennystocks og sendt dem mod himlen flere gange. Det vil sige selskaber, der har en forretning, der er under pres, og som har en meget lav kurs, som ofte skal måles i cents snarere end dollars - som eksempelvis Gamestop-aktien og Hertz-aktien, mens selskabet var i betalingsstandsning,” siger Frederik Engholm.

 

Investor Insights indhold er alene udarbejdet til information og inspiration, og omtale af lande, selskaber og/eller fonde skal derfor ikke betragtes som en investeringsanbefaling. Tal altid med en rådgiver, hvis du overvejer at foretage en investering, og få afdækket om en given investering passer til din investeringsprofil.

Vær desuden opmærksom på, at Investor Insights indhold ofte tager udgangspunkt i, hvad der aktuelt sker på markederne eller i samfundet, så bemærk altid datoen inden du eventuelt reagerer.

 

Frederik Engholm

Frederik Engholm

Chefstrateg i Nykredit

Ekspert i global økonomi, politik og markeder. Oversætter globale begivenheder til danskerne og viser, hvordan de navigerer sikkert gennem kapitalmarkedernes konstante turbulens.

Relaterede Artikler

Investeringsmarkeder | 2 min

Stigende oliepriser – vil det påvirke markedet?

Konflikten i Mellemøsten er med Israels angreb på Irans ambassade i Damaskus og Irans gengældelsesangreb mod Israel eskaleret de seneste uger. Eskaleringen har medført stigende oliepriser, men spørgsmålet er, om de stiger til et niveau, hvor det vil påvirke den globale økonomi.
Inspiration | 4 min

Gavekonto – en fordelagtig opsparingsmulighed

Gavekonto er en fordelagtig opsparingsmulighed for de fleste – særligt for dem, som allerede har indbetalt maksimum på en børneopsparing. Nu kan alle kunder i Nykredit oprette en Gavekonto.
Investeringsmarkeder | 2 min

ECB holder renten uændret – men forventes at lempe i juni

Den europæiske centralbank holdt helt som ventet renten uændret på torsdagens møde. Forventningen er fortsat, at ECB vil sænke renten i juni, mens prognosen for amerikansk rentenedsættelse skubbes fra juni til slut juli.