Globalt overblik: Det går overraskende roligt fremad

Stormene raser omkring os, men på den økonomiske front sejler vi alligevel videre i et nogenlunde roligt farvand. Hvordan det kan lade sig gøre, forklarer chefstrateg Frederik Engholm i denne globale analyse. Og giver bud på, hvad der truer sejladsen.

Har du spørgsmål, du gerne vil have besvaret?  Bliv kontaktet her.

Investor Insights indhold er alene udarbejdet til information og inspiration, og omtale af lande, selskaber og/eller fonde skal derfor ikke betragtes som en investeringsanbefaling. Tal altid med en rådgiver, hvis du overvejer at foretage en investering, og få afdækket om en given investering passer til din investeringsprofil.

Vær desuden opmærksom på, at Investor Insights indhold ofte tager udgangspunkt i, hvad der aktuelt sker på markederne eller i samfundet, så bemærk altid datoen inden du eventuelt reagerer.

Frederik Engholm

Frederik Engholm

Chefstrateg i Nykredit

Ekspert i global økonomi, politik og markeder. Oversætter globale begivenheder til danskerne og viser, hvordan de navigerer sikkert gennem kapitalmarkedernes konstante turbulens.

Relaterede Artikler

Investeringsmarkeder | 3 min

Disse aktier bør du overveje at sælge inden årsskiftet

Ejer du aktier noteret på vækstbørsen First North, og har dine aktier leveret negativt afkast? Så kan der være god grund til at sælge dem inden årsskiftet. Ny lovgivning forringer nemlig investorers tabsfradrag på aktier, der handles på vækstbørser. Det gælder fra 1. januar 2024.
Investeringsmarkeder | 5 min

Få svar på de hyppigst stillede spørgsmål om investering netop nu

Bør krigen mellem Israel og Hamas bekymre mig som investor? Skal jeg beholde mine investeringer, eller indfri min gæld? Og hvorfor klarer grønne aktier sig så dårligt? Det er nogle af de syv mest stillede spørgsmål til vores investeringsrådgivere lige nu, som vi her lader vores eksperter svare på.
Investeringsmarkeder | 17 min

Fyldte gaslagre gør Europa godt klar til vinteren

De europæiske lande står langt bedre rustet til vintersæsonen på gasfronten end sidste år. Men gaspriserne er stadig meget høje, og udfordringerne bliver Ikke mindre af en stigende oliepris, fortæller cheføkonom i Nykredit, Palle Sørensen.