Federal Reserve holder igen med lempelserne

Den amerikanske centralbank, Federal Reserve

Onsdagens møde i den amerikanske centralbank gav helt som ventet ingen renteændringer, ligesom der heller ikke kom signaler om forestående rentenedsættelser. Vi skal frem til juni eller juli, før det er realistisk med amerikanske rentenedsættelser, vurderer chefstrateg Frederik Engholm.

Federal Reserve fastholdt som ventet de pengepolitiske renter på mødet i går. Toppen af det pengepolitiske interval forbliver på 5,5%, som den har været siden juli 2023. Der var til gengæld mere spænding om de fremadrettede signaler. På linje med budskabet fra december signalerer Federal Reserve tre rentenedsættelser i 2024, mens antallet af nedsættelser i 2025 blev reduceret fra fire til tre.

Der er ikke noget i hverken erklæringen eller drøftelsen på det efterfølgende pressemøde, der bekræfter eller afkræfter muligheden for, at den første rentenedsættelse kommer på mødet i juni, som Nykredit har i sin prognose.

”Ligesom det også er gældende for ECB, vil det afhænge af data i de kommende måneder. En rentenedsættelse allerede 1. maj er dog nok alt for optimistisk at håbe på. Federal Reserve er endnu ikke komfortabel nok med den faldende tendens i inflationen til at begynde lempelsesforløbet - men det læner sig derhenad. Centralbanken noterer sig de skuffende høje inflationstal for januar og februar, men finder også, at inflationen er på en ”bumpet” vej nedad”, siger Frederik Engholm.

Inflationstal og jobtal afgørende

På linje med årets første måneder vil markedet fortsat fokusere på specielt inflationstal og tal, der afspejler styrken af arbejdsmarkedet. Spørgsmålet vil simpelthen være, om tallene trækker i retning af en mere eller mindre komfortabel amerikansk centralbank. De næste vigtige datapunkter er PCE-inflation for februar (29. marts), jobrapport for marts (5. april) og forbrugerpriser for marts (10. april).

De amerikanske aktier kunne godt lide den stabile hånd fra Federal Reserve, og sluttede med pæne stigninger i omegnen af 1%. De amerikanske renter faldt en tand i forbindelse med mødet – særligt i den korte ende, hvor 2-årige renter faldt 4-5bp (og yderligere efter mødet).

Investor Insights indhold er alene udarbejdet til information og inspiration, og omtale af lande, selskaber og/eller fonde skal derfor ikke betragtes som en investeringsanbefaling. Tal altid med en rådgiver, hvis du overvejer at foretage en investering, og få afdækket om en given investering passer til din investeringsprofil.

Vær desuden opmærksom på, at Investor Insights indhold ofte tager udgangspunkt i, hvad der aktuelt sker på markederne eller i samfundet, så bemærk altid datoen inden du eventuelt reagerer.

Frederik Engholm

Frederik Engholm

Chefstrateg i Nykredit

Ekspert i global økonomi, politik og markeder. Oversætter globale begivenheder til danskerne og viser, hvordan de navigerer sikkert gennem kapitalmarkedernes konstante turbulens.

Relaterede Artikler

Investeringsmarkeder | 5 min

Hvad er det egentlig, der foregår i USA?

Hele verdens øjne vil være rettet mod USA, når amerikanerne 5. november skal til stemmeurnerne for at vælge landets 47. præsident. Trump spås gode chancer for endnu engang at indtræde i verdens mest magtfulde embede. Hvordan kan det ske? Og hvordan vil markederne reagere?
Investeringsmarkeder | 2 min

Stigende oliepriser – vil det påvirke markedet?

Konflikten i Mellemøsten er med Israels angreb på Irans ambassade i Damaskus og Irans gengældelsesangreb mod Israel eskaleret de seneste uger. Eskaleringen har medført stigende oliepriser, men spørgsmålet er, om de stiger til et niveau, hvor det vil påvirke den globale økonomi.
Investeringsmarkeder | 2 min

ECB holder renten uændret – men forventes at lempe i juni

Den europæiske centralbank holdt helt som ventet renten uændret på torsdagens møde. Forventningen er fortsat, at ECB vil sænke renten i juni, mens prognosen for amerikansk rentenedsættelse skubbes fra juni til slut juli.