Følg processen for køb af bolig i udlandet

Vi har stor erfaring med de købsprocesser, der gælder på de boligmarkeder, hvor vi er til stede i Spanien og Frankrig. Nedenfor kan du læse om låneprocesserne for henholdsvis køb og friværdibelåning i udlandet.

Nykredit International hjælper dig under hele processen ved køb af bolig i Frankrig eller Spanien. Hvis forløbet kører optimalt, kan du forvente at en lånesag tager 1½ - 2 måneder fra start til slut.

1. Kontakt os om finansiering: Så ved du, hvad din udenlandske bolig må koste. Kontakt os.

2. Boligjagt: Søg via lokale mæglere eller større danske mæglere. Vi kan henvise til købermæglere i udlandet.

3. Købsaftale: Købsaftalen underskrives enten ved en notar eller hos ejendomsmægleren. Normalt skal du deponere 10% af den aftalte købesum.

4. Lånetilbud: Nu starter låneprocessen sammen med Nykredit. Før vi udsteder et lånetilbud, skal den udenlandske ejendom vurderes af en lokal valuar udpeget af Nykredit. Se vores lånevilkår eller ansøg om lån.

5. Accept: Vi skal have accepten af lånetilbuddet senest 10 børsdage inden overtagelsen.

6. Udbetaling: Lånet udbetales 8 børsdage før du overtager ejendommen. Provenuet stilles til rådighed for handelens gennemførsel - ofte via en notar.

7. Overtagelse: Notaren udfærdiger dokumenterne til lånet og sørger for, at du får underskrevet alle dokumenter på overtagelsesdagen.

Det skal du være opmærksom på:

I Frankrig: På grund af regler om forbrugerbeskyttelse, må du ikke acceptere lånetilbuddet før 12 dage efter det er udstedt. Sendes derefter til Nykredit i København.

I Spanien: Før du kan købe bolig skal du have et NIE-nummer. Det får du på den spanske ambassade eller den lokale politistation. Endvidere har vi samlet en liste over en række faktorer, du skal være opmærksom på i forbindelse med ejendomshandel i Spanien. Se listen her.

Renovering, ombygning eller investering? Der kan være mange grunde til at friværdibelåne den udenlandske ejendom. De fleste spanske og franske banker har ikke tradition for at yde friværdibelåning, men her kan Nykredit International hjælpe. Processen tager i gennemsnit 1½ - 2 måneder fra start til slut.

1. Kreditvurdering: Via en kreditvurdering finder vi ud af, hvor meget du kan låne. Ud fra dine behov aftaler vi dernæst lån og løbetid.

2. Lånetilbud: En lokal valuar, udpeget af Nykredit, vurderer ejendommen. Herefter giver vi dig et lånetilbud.

3. Accept: Når du har accepteret lånetilbuddet, sender du det til Nykredit International i København.

4. Underskrift: Den lokale notar sørger for de relevante dokumenter. Du kan underskrive dem ved personligt fremmøde eller via fuldmagt, som skal legaliseres på det franske/spanske konsulat i København eller det lokale dommerkontor.

5. Udbetaling: Når dokumenterne er underskrevet, kan lånet udbetales.

Det skal du være opmærksom på i Frankrig:

På grund af regler om forbrugerbeskyttelse, må du ikke acceptere lånetilbuddet før 12 dage efter det er udstedt. Sendes derefter til Nykredit i København.

Bliv inspireret

Hvad koster det?

Start din udenlandske boligdrøm med at lave en vejledende beregning på, hvad det vil koste dig at finansiere en bolig i udlandet. Har du allerede en bolig i udlandet, kan du også se, hvad det koster at låne i friværdien.
Beregn hvad det koster

Skal du flytte til udlandet?

At flytte til udlandet er en stor beslutning – om det er for en kort eller længerevarende periode, er der flere forhold, du skal have styr på, når du tager teltpælene op og rykker uden for Danmarks grænser.

Jeg flytter til udlandet

International BoligNyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få løbende nyheder om køb af bolig i udlandet og boligprisudviklingen i Frankrig og Spanien.
Tilmeld dig her