Skal dit barn overtage forældrekøbet? Så bør du overveje at handle nu

To kvinder med cykel

Fra sommeren 2021 kommer der forventeligt nye ejendomsvurderinger, der kan gøre det dyrere for dit barn at overtage forældrekøbet.

Når vi vælger at købe en bolig til vores børn, er det muligheden for at give børnene en god og tryg base under studierne, der er den største motivation for knap halvdelen af os.

Et led i planen kan dog også være at give lidt formue videre til barnet ved at benytte muligheden for at overdrage lejligheden til en pris, der ligger 15 pct. under den offentlige ejendomsvurdering.

Er det en overvejelse, du går med, kan der være god grund til at handle nu. Ifølge Vurderingsstyrelsen bliver der nemlig sendt nye ejendomsvurderinger ud fra sommeren 2021.

Fordelen mindskes i fremtiden

Nykredit forventer, at de offentlige ejendomsvurderinger for især ejerlejligheder i de større byer vil stige markant. Det betyder også, at du skal overdrage lejligheden til en højere pris.

Når de nye offentlige ejendomsvurderinger kommer, bliver der ændret i reglerne, så du fremover kan handle lejligheden til en værdi, der ligger 20% over eller under den seneste offentlige ejendomsvurdering mod 15% i dag.

Nykredit forventer at ejendomsvurderingerne vil stige så meget, at det formentlig bedre kan betale sig at handle nu til 15% under den nuværende offentlige vurdering end 20% under de kommende højere vurderinger.

Der kan gælde særlige omstændigheder

Hvis du vil nå at handle ejendommen til en værdi, som tager udgangspunkt i de ”gamle vurderinger”, er det en god ide allerede nu at søge konkret rådgivning hos en revisor eller advokat.

Du skal være opmærksom på, at 15%-reglen ikke gælder, når der ifølge SKAT er tale om ’særlige omstændigheder’. I øjeblikket verserer der flere sager om, hvad ’særlige omstændigheder’ dækker over, og dermed hvornår 15%-reglen ikke er gældende.

En advokat eller revisor vil også kunne rådgive dig ift. eventuelle opmærksomhedspunkter i den forbindelse.

Fakta om overdragelse af forældrekøb

  • Du kan som udgangspunkt overdrage et forældrekøb til dit barn til en pris, der ligger 15% over eller under den seneste offentlige ejendomsvurdering. Det kan give dig mulighed for at give lidt formue videre til næste generation på fordelagtig vis.
  • De nye ejendomsvurderinger forventes at blive sendt ud fra sommeren 2021.
  • Nykredit forventer, at de offentlige ejendomsvurderinger for især ejerlejligheder vil stige markant – og det vil betyde, at du skal overdrage lejligheden til en højere pris – og dermed kan give mindre videre til næste generation.

Relaterede Artikler

Bolig | 4 min

Tusindvis af boligejere har fået forkert skatterabat

Flere end 75.000 boligejere har fået tildelt en forkert skatterabat og er derfor blevet opkrævet for lidt i boligskat. Se, hvordan du skal forholde dig, hvis du er en af dem.
Bolig | 3 min

Sommerhus: Hvor meget kan du købe for?

For mange af os er sommerhusferier en del af vores barndomsminder. Det er ikke så sært, for i alt ligger der ca. 220.000 sommerhuse spredt langs kysterne i Danmark. Drømmer du om et sommerhus, så læs med og få et bud på, hvor meget du kan købe for.
Privatøkonomi | 3 min

Nykredit sætter indlånsrenten op

Er du privatkunde med din økonomi samlet i Nykredit, kan du se frem til at få 1,75% i rente på din lønkonto. Samtidig gør vi det endnu mere attraktivt for dig at spare op, fordi renten på opsparingskonti også bliver sat op.