Så skete det endelig: De første nye ejendomsvurderinger er sendt ud

I dag blev de første, nye ejendomsvurderinger sendt ud. Dermed kan vi endelig se frem til et boligskattesystem baseret på ejerboligernes reelle markedsværdier.

I dag fik 50.000 husejere deres nye ejendomsvurderinger. Det er et vigtigt skridt hen imod, at det nye boligskattesystem kan træde i kraft fra 2024. Det nye boligskattesystem skal bl.a. rette op på den skæve og forkerte fordeling af boligskattebyrden mellem by og land samt forfordelingen af ejerlejligheder versus parcelhuse. Med de nye vurderinger vil netop ejerlejlighederne, som har været massivt undervurderet, pålægges en betydeligt større skattebyrde end før.

Tusindvis af boligejere får penge tilbage

Udsendelsen giver en vished om, at vi fra 2024 får et skattesystem, som i vid udstrækning er baseret på ejerboligernes reelle markedsværdier. Det glæder boligøkonom i Nykredit, Mira Lie Nielsen.

”Når det går godt og boligpriserne stiger, så vil boligskatterne stige – og vice versa. Dermed vil boligskatterne igen understøtte samfundsøkonomien hensigtsmæssigt”, siger Mira Lie Nielsen.

Udsendelsen af de nye vurderinger er samtidig også et skridt på vejen mod, at de mange tusinde boligejere, som siden 2011 har betalt for meget i boligskat, kan få deres penge igen.

Ingen roser uden torne

50.000 husejere er dog kun en meget lille andel af det samlede antal ejerboliger i Danmark, og det vil samtidig være de nemmeste boliger, som i første omgang får nye ejendomsvurderinger. Bl.a. vil boliger i kommunerne Frederiksberg og København skulle vente betydeligt længere.

Relaterede Artikler

Bolig | 4 min

Godt nyt til byggeivrige danskere: Ny type lån gør grundkøb billigere

Har du udset dig en grund og er klar til at bygge drømmeboligen? Så er der gode nyheder. Nykredit lancerer et særligt attraktivt lån, der reducerer dine udgifter og giver dig ro til at fokusere på byggeprojektet.
Bolig | 3 min

Nu kan du igen søge tilskud fra Bygningspuljen

Nu kan du igen søge tilskud til dine energirenoveringer fra statens Bygningspulje. For at komme i betragtning til et tilskud, skal din bolig i de fleste tilfælde have et gyldigt energimærke. Det hjælper vi dig med at få.
Bolig | 3 min

Boligejere med Tilpasningslån kan se frem til rentebesparelse

Er du en af de 20.000 boligejere med et Tilpasningslån i Totalkredit? Så kan du glæde dig – renten på dit lån bliver nemlig snart lavere.