Energipriserne stiger – sådan skærer du ned på elregningen

Du kan godt forberede dig på, at din elregningen i 2022 bliver højere end sidste år. Der er dog ting, du selv kan gøre for at minimere den – både små hverdagsjusteringer og nogle mere gennemgribende.

Det er sikkert ikke gået din næse forbi. Elpriserne er steget voldsomt den sidste tid, og det går selvfølgelig ud over din privatøkonomi. Årsagen er de stigende energipriser, som primært bunder i, at prisen på fossil naturgas er skudt i vejret. Desværre forventes elpriserne fortsat at stige frem mod slutningen af 2022.

Der er dog ting, du selv kan gøre for at spare på elregningen – uden at skulle pakke dig selv ind i vintertøj eller stille fjernsynet i kælderen:

 1. Skift eludbyder
  På elpriser.dk kan du få et overblik over elselskabers priser og produkter. Hvis du vælger et introduktionstilbud, skal du bl.a. være opmærksom på evt. bindingsperioder samt hvilke priser, der gælder, efter tilbuddet ophører.
 2. Sluk lyset
  Husk at slukke lys, TV og radio, når du ikke bruger dem. Sluk desuden for apparater, der står på standby.
 3. Læg låg på
  Læg låg på gryderne, når du laver mad, og kog kun det vand, du skal bruge.
 4. Vask dig rigere
  Fyld vaskemaskinen helt op, vask ved lavere temperaturer, og drop tørretumbleren.
 5. Skift til LED
  LED-pærer bruger mindre strøm end fx halogenpærer.

Kilde: Forbrugerrådet Tænk

Energirenovér din bolig

Der kan også være mange penge at spare på elregningen, hvis du energirenoverer din bolig. Vi har samlet gode råd til dig om energirenovering her, så du kan blive inspireret til at springe ud i en grønnere hverdag og læse om, hvad helt almindelige danskere har gjort for at minimere elregningen. Fx har Mikkel fra Stenløse halveret energiudgifterne ved at give familiens 60’er-villa en overhaling med bl.a. efterisolering, solceller og varmepumpe.

Hvis du beslutter dig for at energirenovere, kan du som kunde i Nykredit få et Grønt BoligLån med en rente på 0 % eller 1 % og et lånebeløb op til 500.000 kr. Det er bare én af dine fordele som kunde i en foreningsejet bank.

Læs mere om Grønt BoligLån

Særlig Kredit - en hjælp til stigende energi- og varmeudgifter

Energipriserne er steget voldsomt, hvilket kan sætte den daglige økonomi under hårdt pres. Har du din boligfinansiering og daglige økonomi i Nykredit, har du mulighed for at ansøge om en særlig kredit på yderst favorable vilkår. Med den særlige kredit får du adgang til ekstra likviditet til at klare de stigende el- og varmeregninger.

Læs mere om Særlig Kredit

Prøv energiberegneren

Energiberegneren giver dig et overblik over, hvilke forbedringer dit hus kan gennemgå for at blive mere grønt og samtidigt give besparelser i dit varmeregnskab. Indtast din adresse i beregneren og se, hvor du kan spare penge ved at energirenovere.

Prøv energiberegneren

Relaterede Artikler

Bolig | 4 min

Boligprognose: Bitter cocktail tager pusten fra boligmarkedet

Boligmarkedet fik en flyvende start på 2022, men de seneste par måneder har blandt andet krig og stigende forbrugerpriser tvunget markedet ned i fart. Nykredits boligøkonom, Mira Lie Nielsen, forventer, at denne tendens fortsætter.
Bolig | 2 min

Nu kan du få rabat på din varmepumpe, hvis du er boligkunde i Nykredit

Øget fokus på klima, tårnhøje energipriser og regeringens ambition om, at Danmark skal være uafhængig af olie og gas. Mange boligejere vender for tiden blikket mod mere energivenlige måder at varme boligen op på, og i Nykredit står vi klar til at hjælpe vores kunder med at gøre det muligt at droppe gas- eller oliefyret og erstatte det med en varmepumpe.
Bolig | 2 min

Sommerhus: Forbrugerrådet Tænk anbefaler igen lån fra Totalkredit

Forbrugerrådet Tænk har igen testet realkreditlån til sommerhus og konkluderer ligesom sidst, at Totalkredit er klart billigst. Derfor tildeles Totalkredit – for 2. gang i træk – stemplet ’Tænk Anbefaler’.