*c-questionc question887625C2-7BF1-4000-B4A3-B26DC9267EA1@3x2F9E87B5-5CC3-4957-855A-0368FBC07B2C@1xGroup 13-Group 13-Group 13+Group 13+c-questionflag-enStroke 1Stroke 1
Artikel Privatøkonomi | 2 min

Penge tilbage i skat?

Viser årsopgørelsen, at du skal have penge tilbage i skat? Så har Nykredits formueekspert Jeanette Kølbek gode råd til, hvordan du får allermest ud af dem.

Nykredit

12. april begynder SKAT at udbetale overskydende skat. Er du en af dem, der står til at skulle have penge tilbage i skat, er der ifølge Jeanette Kølbek god grund til at tænke en ekstra gang over, hvordan du vil bruge pengene.

”Man kan nemt komme til at opfatte overskydende skat som en appelsin i turbanen, men her er det altså værd at minde sig selv om, at det jo faktisk er ens egne tjente penge, man får retur. Husker man på det, er man nemlig mere tilbøjelig til at tænke over, hvordan man kan få mest muligt ud af de penge – og mindre tilbøjelig til at ”klatte” dem væk på luksus”, siger Jeanette Kølbek.

Af samme grund er rådet fra Jeanette Kølbek først og fremmest, at du sikrer dig mest muligt mod både positive og negative overraskelser fra SKAT ved at sørge for, at forskudsopgørelsen er udfyldt korrekt og indeholder de rigtige oplysninger. Skulle du alligevel opleve at få penge retur fra SKAT, har formueeksperten her en række gode råd til, hvordan du får mest ud af dem:

Afdrag dyr gæld

Det lyder måske lidt kedeligt, men det er altid en god idé hurtigst muligt at få betalt af på dyre lån. De renter, du betaler, løber nemlig hurtigt op, og ved at nedbringe din gæld vil færre af dine penge dermed gå til renter og gebyrer.

Børneopsparing

Har du oprettet en børneopsparing til dine børn eller børnebørn, kan det være fornuftigt at indsætte den overskydende skat der. Børneopsparingen er nemlig en meget attraktiv opsparingsformen, da afkastet er skattefrit. Der kan oprettes én børneopsparing pr. barn, og indsættes op til 6.000 kr. om året (maksimalt 72.000 kr. i alt).

Læs mere om børneopsparing her.

Investér pengene

Hvis du ikke forventer at skulle bruge pengene de næste tre år, kan det være en god løsning at lade pengene arbejde for dig ved at investere dem - fx via en Aktiesparekonto, hvor afkastet er yderst attraktivt beskattet. Inden du kaster dig ud i at investere, er det en god idé at tale med din bankrådgiver først, så I sammen kan finde den investeringsløsning, der passer til dig. Kom godt i gang med en aktiesparekonto her.

Sæt pengene på en opsparingskonto

Er du ikke til investering, eller skal du bruge pengene indenfor tre år, kan du i stedet for sætte pengene ind på en opsparingskonto.

Den aktuelle rente på opsparingskontoen kan du se her.

Indbetal pengene på en aldersopsparing

Du kan med fordel indbetale pengene på en aldersopsparing, hvor du kan indskyde op til 9.100 kr. om året (og op til 58.900 kr. syv år før folkepensionsalderen). Konservativt sat vil 9.100 kr. indsat årligt på en aldersopsparing med renters rente-effekten over 20 år blive til mere end 360.000 kr. Læs mere om Aldersopsparing her

Energioptimér boligen

Selv små energiforbedringer kan resultere i store besparelser på din energiregning. Du kan fx overveje at forbedre isoleringen for at reducere varmetab og erstatte dit gamle olie- eller gasfyr med en mere energieffektiv løsning. Det vil ikke kun spare dig penge på lang sigt, men også reducere din boligs CO2-udledning.

Se hvor meget du kan spare ved at energirenovere.

Har du dit realkreditlån i Totalkredit, kan du under givne forudsætninger søge om at få et tilskud på 10.000 kr. , når du skal udskifte dit olie- eller gasfyr- og er du kunde hos Nykredit, har du mulighed for at optage et Grønt BoligLån til energirenovering med en attraktiv lav rente.

Model.Name photo

Jeanette Kølbek

Formueekspert

Jeanette er ekspert i privatøkonomi og forbrugertrends inden for opsparing, pension og investering. Hun navigerer danskerne sikkert gennem det privatøkonomiske landskab, så de ved at optimere deres formue kan opnå finansiel tryghed gennem hele livet.

Relaterede Artikler

Artikel Privatøkonomi
3 min

Nykredit sætter indlånsrenten op

Er du privatkunde med din økonomi samlet i Nykredit, kan du se frem til at få 1,75% i rente på din lønkonto. Samtidig gør vi det endnu mere attraktivt for dig at spare op, fordi renten på opsparingskonti også bliver sat op.

Artikel Bolig
4 min

Søvnige huspriser og overraskelser på lejlighedsmarkedet

Huspriserne har været lidt langsomme til at stige, mens ejerlejlighedspriserne til gengæld står stærkere, end man havde kunnet forvente. Det viser den nyeste boligprisprognose, der tager temperaturen på boligmarkedet lige nu.

Artikel Bolig
4 min

Fem gode råd til førstegangskøbere

Det kan føles som en usikker rejse at bevæge sig ud på boligmarkedet og købe bolig for første gang. Få hjælp fra boligøkonomens fem bedste råd.