*c-questionc question887625C2-7BF1-4000-B4A3-B26DC9267EA1@3x2F9E87B5-5CC3-4957-855A-0368FBC07B2C@1xGroup 13-Group 13-Group 13+Group 13+c-questionflag-enStroke 1Stroke 1
Artikel Privatøkonomi | 2 min

Endelig faldt renten

Har du sukket efter lavere rente? Hvis du har et lån med helt kort rente, kan du glæde dig til en rentelettelse allerede 1. juli.

Nykredit

Torsdag den 6. juni kom en længe ventet rentenedsættelse - først fra den Europæiske Centralbank og derefter fra Danmarks Nationalbank. Det er godt nyt for bl.a. dig, der har et Totalkreditlån med helt kort rente – også kaldet F-kort-lån. Siden sommeren 2022 har der hersket en ny rentevirkelighed. Efter en årrække med negative renter har renten bevæget sig op på 4%, og det har været dyrt for boligejere med lån med variabel rente.

En beskeden rentelettelse

Nu går det endelig den anden vej, og selvom det i første omgang ikke er blevet til den helt store rentelettelse, så er det trods alt en god begyndelse. Rentenedsættelsen på de 0,25 procentpoint betyder et reelt fald i den helt korte rente på 0,18 procentpoint. Det skyldes, at investorerne havde forventet en rentenedsættelse tidligere og derfor allerede havde indregnet en lavere rente på de helt korte lån. Faldet på 0,18 procentpoint giver en besparelse i renteudgiften på ca. 145 kr. pr. måned efter skat for hver million, du skylder.

Vi forventer, at rentenedsættelsen 6. juni er den første af en række rentenedsættelser, som gradvist vil betyde lavere renter til boligejere med F-kort-lån. Når vi kommer frem til sommeren 2025, vil disse boligejere betale ca. 900 kr. mindre i rente pr. måned efter skat sammenlignet med i dag.

Nul-renter kommer ikke tilbage

Desværre må jeg skuffe dem, der går rundt og tror, at vi igen får renter på nul. Det kommer ikke til at ske, medmindre vi får en hård økonomisk nedtur. Og det skal du ikke håbe på som boligejer, for det vil gøre rigtig ondt på boligpriserne og øge risikoen for at blive arbejdsløs.

Knap 20% af boligejerne med Totalkreditlån har et F-kort-lån.

F-kort-lån er blevet væsentlig mere populært i de senere år. En del boligejere har nemlig valgt at opkonvertere og dermed skifte fra et lån med fast, lav rente til et F-kort-lån for at barbere noget af deres restgæld.  

Model.Name photo

Sune Malthe-Thagaard

Chefanalytiker i Totalkredit: Holder boligejerne opdateret om lånefinansiering ud fra det aktuelle renteniveau og relevante realkreditprodukter.

Relaterede Artikler

Artikel Privatøkonomi
30. maj, 2024

Ny rente til F5- og F3-lån – og nyt rentetillæg til F-kort

Er du en af de 8.000 boligejere, der skal have ny rente på dit F3 eller F5-lån den 1. juli? Eller en af de 16.000 med F-kort, der skal have nyt rentetillæg? Så er det en god idé at læse med her.
Artikel Bolig
7. juni, 2024

Nykredit sænker renten

Nykredit sænker renten for både privat- og erhvervskunder på en række produkter, så det kan blive endnu mere attraktivt at have lån i en foreningsejet bank.
Artikel Privatøkonomi
19. april, 2024

Nykredit sætter indlånsrenten op

Er du privatkunde med din økonomi samlet i Nykredit, kan du se frem til at få 1,75% i rente på din lønkonto. Samtidig gør vi det endnu mere attraktivt for dig at spare op, fordi renten på opsparingskonti også bliver sat op.