Investeringskonto FRI - en nem måde at få mere ud af din opsparing

Investeringskonto FRI gør det let at investere. Sæt penge ind på kontoen, når der er overskud i økonomien, eller brug den som en månedsopsparing - så klarer kontoen resten for dig.

Vil du også have din opsparing til at arbejde for dig?

Med Investeringskonto FRI får du en konto, der automatisk investerer, når du sætter penge ind – uanset om beløbet er 500 kr., 5.000 kr. eller 50.000 kr. Du kan faktisk komme i gang fra 1 kr., og du kan både lave små, månedlige overførsler og bruge kontoen som en månedsopsparing eller sætte penge ind løbende, når du synes, at der er overskud i økonomien.

Kontoen investerer automatisk ud fra den risiko, som du sammen med din rådgiver, finder frem til, og du kan følge udviklingen på din Investeringskonto FRI direkte i netbanken. 

Vil du høre mere om dine investeringsmuligheder?

Få dine penge til at arbejde for dig med Investeringskonto FRI

  • Kom i gang med at investere fra 1 kr. (læs mere om Investeringskonto FRI, priser og vilkår her).
  • Få en konto, der automatisk investerer ud fra din profil, når du sætter penge ind
  • Følg udviklingen i din netbank
  • Slip for at indberette til SKAT – det klarer Nykredit
  • Overfør enkeltbeløb løbende, når du har overskud, eller lav fx en fast månedlig overførsel, og brug kontoen som en månedsopsparing
  • Hæv pengene, når du har brug for dem igen
  • Få rådgivning til at komme trygt og godt i gang
Ja tak, kontakt mig

Vi inddrager bæredygtighed i investeringsprocessen

  • Vi investerer i selskaber, som har et højt niveau for bæredygtighed, men også i selskaber, som ikke er kommet så langt i den grønne omstilling. Vi tager ansvar ved at inkludere bæredygtighed i vores investeringsprocesser. Det gælder både i udvælgelsen af selskaber og i den løbende overvågning af investeringerne.
  • Vi tror på aktivt ejerskab gennem dialog med selskaberne. Derfor bruger vi vores indflydelse i selskaberne til at sige vores mening både gennem dialog og udøvelse af stemmeret.
  • Vi ekskluderer nogle investeringer fra vores strategier. Vi investerer bl.a. ikke i selskaber, der systematisk bryder internationale normer som menneskerettigheder eller i selskaber, der producerer eller distribuerer kontroversielle våben, eller selskaber hvor vores dialog med selskabet har været resultatløs. Vi ekskluderer også nogle energiselskaber, som enten ikke har planer for omstilling, eller hvor planerne er urealistiske.
5 gode råd om bæredygtig investering

Investeringskonto FRI er let, men der er masser af tyngde bag

Med Investeringskonto FRI bliver dine penge automatisk investeret, så det matcher din investeringsprofil, hver gang du sætter penge ind på kontoen. Et team af professionelle specialister passer dine investeringer og arbejder for, at du får så meget ud af din opsparing som muligt. Vores specialister sørger for at sprede din risiko ved at vælge blandt tusindvis af aktier og obligationer fra hele verden – på den måde kan vi skræddersy løsningen til forskellige investeringsbehov.

FAQ om Investeringskonto FRI

Mest stillede spørgsmål

Med Investeringskonto FRI har vi gjort det let for dig at investere. Det giver dig mulighed for at få din opsparing til at vokse i stedet for, at den mister værdi ved at stå stille på din konto. Når du sætter penge ind på en Investeringskonto FRI, investeres de automatisk, og indberetning af skat, geninvestering af udbytte og andre administrative ting, klarer vi også for dig.

Der er altid en risiko ved at investere i aktier og obligationer. Derfor er det vores anbefaling, at du ikke investerer penge, du forventer at bruge inden for tre år.

Ønsker du at investere midler, der skal bruges inden for tre år, anbefales det som udgangspunkt ikke at investere via Investeringskonto FRI. Du kan dog altid hæve pengene fra Investeringskonto FRI, når du skal bruge dem, hvis der opstår behov. Uanset hvor længe de har stået på kontoen.

Du kan komme i gang med det samme, uanset om du sætter 5.00 kr., 5.000 kr. eller 50.000 kr. ind på kontoen.

Du investerer i en bæredygtig fond (EU’s artikel 8), der passer til den investeringsprofil, vi kommer frem til sammen. Fonden kan være sammensat af aktier, obligationer og alternative investeringer, der giver dig mulighed for at opnå et attraktivt, risikojusteret afkast tilpasset din investeringsprofil. I forlængelse heraf er fordelingen mellem de tre forskellige typer af investeringer afhængig af din investeringsprofil.

Kontakt din rådgiver i Nykredit eller ring til os på tlf. 70 10 90 00, så tager vi en snak om investering med dig og hjælper dig med at oprette en Investeringskonto FRI.

Du kan altid hæve dine penge igen, men du skal være opmærksom på, at din investering kan svinge i værdi. Derfor kan der både stå flere og færre penge på din konto, end du satte ind til at starte med.

Vi indberetter automatisk til SKAT for dig.

Når du investerer i Investeringskonto Fri, betaler du et årligt plejegebyr på 0,25% af investeringens værdi samt de omkostninger, der er tilknyttet den fond, du er investeret i.

Plejegebyret trækkes automatisk fra dine investeringer i januar måned og vil fremgå af din kontooversigt. Omkostningerne i selve fonden fratrækkes automatisk i dit afkast.

Læs mere om ÅOP og formidlingsprovision for investeringsforeninger.

Du kan til enhver tid følge udviklingen i din netbank, hvor Investeringskonto FRI kommer til at stå side og side med dine øvrige konti i Nykredit.

Mere om investering

Om Investeringskonto FRI

På produktsiden for Investeringskonto FRI kan du læse mere om fakta, priser og vilkår. En rådgiver kommer selvfølgelig også til at gennemgå dette sammen med dig.

OpsparingsRabat til dig, der investerer

Hvis du investerer i et af vores formueplejeprodukter, som fx Investeringskonto FRI, kan du glæde dig over, at du får OpsparingsRabat.

Læs nyheder om investering på Investor Insights

Hold dig opdateret med artikler, videoer og de nyeste podcasts om aktuelle finansnyheder på Nykredit Investor Insights.