Det sker i marts, som er interessant for dig som investor
- 16. marts - møde i ECB
- 22. marts - møde i FED
Det er i skrivende stund bidende koldt, men kalenderen viser forår, og her på Investor Insights-redaktionen ser vi frem til lysere tider – forhåbentlig også for økonomien og markederne. Først vender vi dog blikket bagud og evaluerer februar måned her på Investor Insights.
Vi lagde ud i februar med at vende blikket mod Kina, som efter en meget lang og barsk corona-nedlukning pludseligt åbnede op i december. Har et farvel til nultolerancen overfor corona været nok til at booste Kinas økonomi – og dermed Europa og Danmarks? Nykredits chefstrateg, Frederik Engholm, zoomer i denne podcast ind på Kina Kinas gigantiske genstart efter corona: Sådan er det gået (nykredit.dk).
Februar bød også på møder i FED og ECB. De endte som ventet med rentestigninger – men hos FED skruede man dog en smule ned for tempoet i forhold til december måneds forhøjelse.
Boligøkonom og chefanalytiker, Mira Lie Nielsen, og cheføkonom, Palle Sørensen, tog 6. februar temperaturen på dansk økonomi og på boligmarkedet. Både detailhandlen, eksporten, arbejdsmarkedet og boligmarkedet er udfordret – men der er også positive takter. Læs eller genlæs Mørke skyer over dansk økonomi – men der er også lyspunkter (nykredit.dk).
Trods de lidt dystre skyer over dansk økonomi kunne Nykredits formueekspert, Jeanette Kølbek, samme dag fortælle om bugnende opsparinger hos danskerne. Hele 1.088 mia. har danskerne stående kontant på deres bankbøger - og det udgør en stærk stødpude i en økonomisk usikker tid. 228.000 kr. Så mange penge har hver voksen dansker i gnm. (nykredit.dk).
På den anden side af sundet står det til gengæld ikke så godt til med den svenske krone, som er banket ned tæt på niveauet fra finanskrisen. Chefstrateg i Nykredit, Claus Dalsgaard, zoomede i denne artikel ind på den svenske krone Den svenske krone er i bund – risiko for yderligere kursfald (nykredit.dk).
20. februar kunne vi skrive, at Nykredits analytikere ikke længere ser en recession forude - blandt andet på grund af en større klarhed om energiforsyningen.
Autosektoren er en af de vigtigste sektorer i den globale økonomi og står overfor en grøn omstilling, der har storpolitisk betydning.
Investor Insights indhold er alene udarbejdet til information og inspiration, og omtale af lande, selskaber og/eller fonde skal derfor ikke betragtes som en investeringsanbefaling. Tal altid med en rådgiver, hvis du overvejer at foretage en investering, og få afdækket om en given investering passer til din investeringsprofil.
Vær desuden opmærksom på, at Investor Insights indhold ofte tager udgangspunkt i, hvad der aktuelt sker på markederne eller i samfundet, så bemærk altid datoen inden du eventuelt reagerer.