Livet på SU

Bøger, bolig eller baby – uanset hvor dit fokus er i studietiden, skal du have forenet et liv på SU med en beskeden indtægt. Her får du nogle værktøjer og gode råd til, hvordan du får styr på budgettet og klarer hverdagen på SU.

Kom godt i gang

Magnus på SU: Sådan får jeg økonomien til at hænge sammen

Madkonto, budgetkonto, opsparingskonto og privatkonto. Der er styr på økonomien hos den 23-årige Magnus Bendix Jensen. Han er udeboende studerende, der bor på kollegie på Frederiksberg, har et studiejob – og så har han en forkærlighed for budgetter. Se hans tre gode råd til dig, der netop er flyttet hjemmefra på SU.

22 år og egen andelsbolig: Det giver tryghed

At købe egen andelsbolig har givet Magnus Søndergaard en helt særlig følelse af ejerskab og stolthed. For ham var en andel det rigtige valg, da han flyttede hjemmefra, fordi det giver ham tryghed og samtidig er en økonomisk investering.

Matias og Laura blev husejere som 22-årige: ”Nu kan vi begge dyrke vores hobbyer”

Matias og Laura var 22 år, da de købte deres første hus sammen. De fandt drømmen i en 200 kvadratmeter istandsat villa med 200 kvadratmeter tilhørende garage centralt i Thy.

SU og skat - få overblikket her

Ved du hvor meget må du tjene ved siden af din SU? Læs med og bliv klogere på SU og skat.

Spareråd til dig, der er på SU

Er du ung, studerende og på SU? Få tips til, hvordan du kan spare penge i hverdagen.

Sådan påvirker arv din SU

Josephine mistede sin far da hun var 20 år og studerende, og den uventede arv fik store konsekvenser for hendes økonomi. Mere end to år efter farens død fik hun pludselig et tilbagebetalingskrav fra SU på 22.000 kr. Bliv klogere på, hvordan du som ung håndterer din økonomi i en svær tid.

Baby på SU-budget

Kan man forene bleer, babymos og udgifter til et barn med et liv på SU? Ja, siger Simone Dusine Grundsø – og det har endda fordele.

Få styr på budgettet

Rykkergebyrer, RKI og gæld, der bare vokser og vokser. Det er virkeligheden for mange unge, der er kommet skævt fra start som eneansvarlig for egen økonomi. Læs med her og se de fire gode råd til en sund økonomi.