Skattelettelse eller skatterabat?

Alle boligejere får enten skattelettelse eller skatterabat ved overgangen til de nye regler i 2021. Men hvorfor nu det, og hvad er egentlig hvad?

2/3 får en skattelettelse

Når de nye boligskatteregler træder i kraft i 2021, kommer omkring 2/3 af ejerboligerne til at betale mindre i boligskat, end de vil have gjort, hvis de nuværende skatteregler var fortsat. Den gruppe får derfor en skattelettelse.

Skattelettelsen udmåles i forhold til, hvad man skulle have betalt i 2021, hvis de nuværende skatteregler var fortsat i 2021. Derfor kan man godt opleve at skulle betale mere i 2021, end man gjorde i 2020 trods skattelettelsen.

1/3 får en skatterabat

For de resterende 1/3 af ejerboligerne var der umiddelbart udsigt til, at boligskatten ville stige ved overgangen til de nye boligskatteregler. De får derfor en skatterabat, der sikrer, at de ved overgangen til de nye regler ikke kommer til at betale mere i boligskat med de nye regler, end hvis de nuværende regler var fortsat i 2021.

Skatterabatten følger boligejeren så længe man bliver boende i den bolig, som man gjorde ved overgangen til de nye regler 1. januar 2021. Skatterabatten er ikke et lån men en rabat, der er fast i kroner og øre. Som boligejer beholder du din rabat til den dag, du sælger din ejendom. Fra 1. januar 2021 får nye ejere ikke skatterabat.

Spørg eksperterne

Har du spørgsmål om de nye vurderinger eller boligskatter, så tøv ikke med at skrive til eksperterne.
Vi samler alle spørgsmål og besvarer de oftest stillede her på temasiden. På den måde kan dit spørgsmål også hjælpe andre boligejere, som sikkert undrer sig over det samme. Eksperternes svar vil være generelt gældende.

Send dit spørgsmål