Boligkøb

Efter dit boligkøb

Stort tillykke med din nye bolig! Selvom du måske tænker, at nu er du endelig i mål, så er der dog stadigvæk et par ting, som du skal have styr på, inden du kan læne dig tilbage og nyde dit nye sted.

Hvad skal du have styr på efter et boligkøb?

Du har købt din bolig, og lånet er på plads. Men vi slipper dig ikke endnu, for der er stadig mange nye ting at forholde sig til som nybagt boligejer, fx:

  • forsikringer
  • friværdi
  • låneomlægning
  • lån til energirenovering

Husk, at du altid er velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål.
Ring til os på 70 10 90 00, skriv til os i netbanken, eller lad os kontakte dig.

Forsikringer til din bolig

Det er vigtigt, at du får styr på dine forsikringer, efter du har købt din første bolig.

Som førstegangskøber i Nykredit får du et selvrisiko-bevis på 2.000 kr., hvis du tegner en indboforsikring gennem os i forbindelse med boligkøbet. Selvrisiko-beviset gælder i 1 år på alle dine skadesforsikringer gennem Nykredit, så du i denne periode slipper for at skulle betale selvrisko, hvis uheldet er ude.

Vi samarbejder med Privatsikring, så du kan få forsikring gennem Nykredit og dermed samle bank og forsikring ét sted.

Det skal du være opmærksom på efter boligkøbet

Forstå opkrævningen på dit realkreditlån

Hvert kvartal betaler du ydelse på dit lån. Ydelsen opkræves typisk via betalingsservice i marts, juni, september og december. I den forbindelse modtager du en opkrævning, hvor der står en masse forskellige oplysninger, som godt kan være svære at forstå. 

For at hjælpe dig med at forstå din opkrævning, har vi lavet en lille guide. Vælg, om dit lån har fast rente eller variabel rente.

Budget efter boligkøb

Hvis du er førstegangskøber, vil dit budget ændre sig markant, efter du har købt bolig. Hvis du har købt hus, vil du ikke bare få udgifter til dit nye lån, men også til ejendomsskatter, renovation, måske skorstensfejer og ikke mindst vedligehold af din nye bolig. Det er en god ide at rette i det budget, du lagde inden dit boligkøb, for at få overblik over din nye økonomi.

Læs om budget

Lån til en energirenovering

Medmindre din bolig er nybygget, vil du ret sikkert kunne spare penge på varmeregningen ved at energirenovere, fx isolere, skifte til nye energiruder eller skifte varmekilde.

Prøv vores nemme varmekildeberegner og se, hvad du kan spare ved at skifte varmekilde.

Hvis du vil energirenovere, kan du låne penge på superattraktive vilkår med et Grønt BoligLån.

Læs mere om Grønt BoligLån

Husk, at ændre din forskudsopgørelse

Som boligejer får du et skattefradrag for de renter, du betaler på dit realkreditlån. Du kan derfor ændre din forskudsopgørelse på Skat.dk, så den tager højde for det ekstra fradrag, du får. Hvis du får ny rente på dit lån – uanset om renten er højere eller lavere, skal du også være opmærksom på, at det får betydning for dine fradrag.

Hvad er refinansiering?

Refinansiering beskriver den omstændighed, at obligationerne bag dit lån – dvs. finansieringen af dit lån – udløber og erstattes af nye obligationer, der finansierer dit lån for den kommende periode. Hver gang, dit lån refinansieres, ændrer renten sig – og dermed også den ydelse, du betaler.

Det er kun lån med variabel rente, bl.a. Tilpasningslån og RenteMax, der refinansieres. Refinansieringen sker automatisk og for det meste i faste intervaller, fx hvert 5. år. Har du et lån med fast rente, sker der ingen refinansiering i lånets løbetid.

Vil du vide flere detaljer om refinansiering og de tilhørende låntyper? Så kontakt din rådgiver eller ring til os på 70 10 90 00.

Hvad er friværdi

Som boligejer er friværdi noget, der pludselig er relevant for dig. Friværdi er forskellen mellem det beløb, du kan få for din bolig, og det beløb, du har lånt i din bolig. Jo flere år, du har haft din bolig, jo større vil din friværdi typisk være.

Friværdien stiger, hvis din bolig bliver mere værd. Det kan den blive, hvis du fx har foretaget større renoveringer, eller hvis boligpriserne er steget i dit område. Men friværdien stiger også, hver gang du afdrager på dit lån, for så skylder du mindre i boligen. 

Friværdien er en slags opsparing, og det er en genvej til at få penge i hånden – uden at sælge din bolig. For at bruge af din friværdi – hvis du fx skal bruge penge til et bryllup, en ny bil eller stor rejse, skal du altså stadig låne pengene, og du betaler renter og gebyrer, men det er ofte langt billigere end at låne pengene på andre måder.

Læs mere om friværdi

ForeningsFordele til dig

Billede af et par foran et sommerhus ved vandet

Nykredit er ejet af foreningen Forenet Kredit. Derfor kan du som kunde få særlige fordele, hvis du samler din økonomi hos os. Vi kalder det ForeningsFordele, og det er fx rabatter på udvalgte gebyrer på lån og investeringer.

Prøv Energiberegneren og se din boligs grønne potentiale

Hvad kan du spare ved at skifte varmekilde eller isolere dit hus? Og hvad betyder det for miljøet. Prøv Energiberegneren og få svaret med det samme.

Beregn dine ForeningsFordele som boligejer

Nykredit er ejet af foreningen Forenet Kredit. Derfor kan du som kunde få særlige fordele, hvis du samler din økonomi hos os. Prøv beregneren og se, hvilke fordele du får som kunde i en foreningsejet bank.

Bliv inspireret af andres grønne projekter

Far og børn i træhus

Vil du læse om, hvad andre har gjort for at gøre deres bolig mere miljøvenlig, eller om hvad det koster at energirenovere? Vi har samlet en række tips, tricks og gode råd til dig, der er klar til at springe ud i en grønnere hverdag. 

Hvor langt er du med dit første boligkøb?

Klik dig videre nedenfor og få tips og gode råd til dér, hvor du er.

Få mere inspiration

Få vores nyhedsbrev om bolig og privatøkonomi

Som førstegangskøber kan det være en fordel at være opdateret om boligmarkedet og privatøkonomi. Få viden, tips og inspiration i vores nyhedsbrev "BoligNyt" her.

Se, hvor meget du får i ForeningsFordele

Vi er ejet af en forening, og derfor kan du som kunde få særlige fordele - vi kalder det ForeningsFordele. Overskuddet fra foreningen giver vi nemlig tilbage som rabatter og tilskud til alle de kunder, der kan få ForeningsFordele. Og som kunde får du helt automatisk de ForeningsFordele, der knytter sig til dit kundetilbud.

Boligrådgivning og finansiering

Boligen er et vigtigt omdrejningspunkt i de flestes liv. I Nykredit er vi eksperter i boligrådgivning og finansiering. Så tag os med på råd, hvis du skal handle bolig eller optimere din boligøkonomi.