*c-questionc question887625C2-7BF1-4000-B4A3-B26DC9267EA1@3x2F9E87B5-5CC3-4957-855A-0368FBC07B2C@1xGroup 13-Group 13-Group 13+Group 13+c-questionflag-enStroke 1Stroke 1
Nyhed
Artikel Privatøkonomi | 4 min

Nykredits klimamål blåstemplet

Foreningsejede Nykredit bliver første store långiver og systemiske, finansielle institut i Skandinavien med klimamål, der er blåstemplet af Science Based Targets initiative (SBTi).

Nykredit

Nykredit har sat klimamål i tråd med klimaforskningen og Paris-aftalen. Det konkluderer det toneangivende klimainitiativ, SBTi, efter en grundig godkendelsesproces.

”Målsætninger er vigtige værktøjer, hvis de – vel at mærke – er fastsat rigtigt og ansporer til målrettet handling. Vi er glade for at få bekræftet, at vores mål er fastsat efter anerkendte, internationale standarder. Den målrettede handling er vi allerede godt i gang med, og vi kommer til at fortsætte i årene frem”, siger koncernchef Michael Rasmussen.

Nykredit har i de senere år lanceret en lang række produkter og værktøjer, der gør det nemmere og billigere for kunderne at reducere deres klimaaftryk i hverdagen. Med støtte fra vores hovedejer, foreningen Forenet Kredit, har vi bl.a. lanceret lån og opsparing på særligt attraktive vilkår til kunder, der ønsker at energirenovere boligen eller købe elbil. 

Nykredit er en foreningsejet virksomhed, den største långiver i Danmark og en stor kapitalforvalter. Det giver os mulighed for at bidrage til den grønne omstilling, og den mulighed giver os også et ansvar for at gøre det,” siger Michael Rasmussen og fortsætter.

”Vi er selvfølgelig bevidste om, at vi ikke kan sikre indfrielse af klimamålene på egen hånd. Vores fokus er på det, vi selv kan gøre. Som dansk långiver og rådgiver er det vigtigste, vi kan gøre, at hjælpe vores kunder på vej i den grønne omstilling. Som global investor vil vi fortsætte vores arbejde for, at flere virksomheder sætter ambitiøse, seriøse klimamål og følger op med målrettet handling.”

Nykredit tilmeldte sig SBTi i 2022. I den omfattende godkendelsesproces, der gik i gang i efteråret 2023, har SBTi bl.a. forholdt sig til, om målsætningerne samlet set dækker alle væsentlige dele af Nykredits forretning, og om ambitionsniveauerne er i tråd med Paris-aftalens mål om at begrænse den globale temperaturstigning til 1,5 grader. De godkendte målsætninger rækker frem til 2028 og 2030 og er såkaldte near term targets. Hvis datagrundlaget eller metoderne ændrer sig væsentligt undervejs, kan målene blive justeret inden da.

Her ses de klimamål, som SBTi har forholdt sig til (markeret med SBTi-valideret). De øvrige målsætninger stiller SBTi ikke krav om, men vi har valgt at sætte dem for at afspejle Nykredits samlede indsats og fokus. 

FAKTA om SBTi:

Science Based Targets initiative (SBTi) er en non-profit organisation, der har til formål at fremme ambitiøse klimaindsatser i erhvervslivet på globalt plan. Initiativet opstiller standarder og metoder for videnskabeligt funderede klimamålsætninger, deraf navnet Science Based Targets. Initiativet er blevet ”guldstandarden” for klimamålsætninger. Tilmeldte virksomheder skal gennemgå en lang og krævende valideringsproces, hvor initiativets eksperter forholder sig til, om virksomheden har sat klimamål i tråd med dets standarder og metoder. Der må maksimalt gå to år fra tilmelding til godkendelse.

På globalt plan har over 5.000 virksomheder tilmeldt sig. Heraf er godt og vel halvdelen europæiske. Tre danske pensionsselskaber har i dag godkendte mål, ligesom en række af landets største virksomheder har det – heriblandt flere af Nykredits kunder. Nykredit er den første store långiver og SIFI-institut (systemisk vigtigt finansielt institut), der har fået godkendt mål hos SBTi.   

Relaterede Artikler

Artikel Privatøkonomi
5. juli, 2024

Boost pensionsopsparingen inden 2026, og opnå en økonomisk gevinst

Betaler du topskat? Så kan du få en økonomisk fordel ved at booste pensionsopsparingen, inden personskattereformen træder i kraft i 2026. Indbetalinger i 2024 og 2025 kan nemlig give en ekstra besparelse på op til 7,5 procent.
Artikel Privatøkonomi
1. juli, 2024

Mange misser gylden mulighed for afkast

243.000 kr. Så mange penge havde hver dansker i gennemsnit stående på bankkontoen ved udgangen af maj måned. I alt løber det op i 1.168,9 mia. kr. – et rekordhøjt beløb, og en stigning på 6,9 procent i forhold til året før.
Artikel Privatøkonomi
11. juni, 2024

Endelig faldt renten

Har du sukket efter lavere rente? Hvis du har et lån med helt kort rente, kan du glæde dig til en rentelettelse allerede 1. juli.