Daglig bank

Betalingskort i en ferietid

Hvorfor kan jeg ikke betale biludlejning og hoteller med mit Visa/Dankort

Mange biludlejninger og hoteller i udlandet accepterer kun kreditkort, og et Visa/Dankort er ikke et kreditkort. Både Dankort-delen og Visa-delen er debetkort. Derfor kan du komme ud for, at du ikke kan bruge dit kort til betaling af fx billeje og hotel.

Hvorfor står der Debit på mit Visa/Dankort?

Det skal stå på kortets forside, om det er et debet- eller kreditkort. Da Visa/Dankort er to debet-kort i et, står der derfor ”Debit” under både Visa-logoet og Dankort-logoet på kortet.

Hvor meget kan jeg hæve med mit Visa/Dankort i udlandet?

Med et Visa/Dankort kan du maksimalt hæve 3.100 kr. pr. døgn i kontanter, og maksimalt 30.000 kr. pr. løbende 7 dage. Både køb af fx hotelværelse, køb i forretninger og restauranter samt hævning af kontanter tæller med i grænsen på de 30.000 kr. Grænsen på de 3.100 kr. er alene en daglig grænse for kontanthævning.

Eksempel på "pr. løbende 7 dage"

Dag 1 køber du hotel for 13.000 kr. med dit Visakort. Dag 2 køber du fly for 12.000 kr. med dit Visakort. Dag 3 køber du isvafler til 5.000 kr. med dit Visakort. Du har nu brugt det maksimale forbrugsbeløb på 30.000 kr. pr. løbende 7 dage, og kan derfor ikke længere bruge dit Visakort.

På dag 8 vil du igen kunne bruge for 13.000 kr. (det beløb du brugte på hotel på dag 1). På dag 9 vil du kunne bruge for 25.000 kr. (det beløb du brugte på hotel på dag 1 og fly på dag 2). På dag 10 vil du igen kunne for 30.000 kr. (det beløb du brugte på hotel på dag 1, fly på dag 2 og isvafler på dag 3).

Forbrugsgrænsen er selvfølgelig kun på de 30.000 kr. såfremt du på dag 8, 9 eller 10 ikke har brugt Visakortet til at købe andet for – ellers skal det beløb modregnes beløbet på 30.000 kr., som du kan forbruge for.

Mobilbetaling tæller både i Danmark og udlandet

Måske er du en af de mange, der tilføjer dit Visa/Dankort til din mobiltelefons wallet og fx betaler med Apple Pay eller Google Pay? Så skal du være opmærksom på, at det er Visa-delen af dit Visa/Dankort, du bruger – også når du betaler i Danmark i danske kroner.

Det betyder, at dine betalinger i Danmark tæller med i grænsen på de i alt 30.000 kr. pr. løbende 7 dage, der er på Visa-delen af dit kort. Så hvis du ikke vil risikere at blive ramt af loftet på de 30.000 kr., så er det en god ide at medbringe flere kort på din ferie – også i mobilen.

Se hævegrænser

Hvad er leveringstiden på et betalingskort?

Leveringstiden på kort ligger på 7-10 bankdage alt efter korttype. Hvis kortet bestilles med ny pinkode, går der yderligere op til 5 bankdage, før du har modtaget både kort og kode.

Mit kort udløber i sommerferien. Hvor lang tid før udløb, modtager jeg mit nye kort?

Når et kort udløber, modtager du et nyt kort, 5-6 uger før det eksisterende korts udløb. Har du fx et kort med udløbsdato 08/18, udløber det i slutningen af august, og du vil derfor modtage et nyt kort i slutningen af juli 2018.

Hvornår træder forsikringen på mit kreditkort i kraft?

Rejseforsikringen, herunder afbestillingsforsikringen, er gældende fra den dag, kortet er bestilt i Nykredits systemer. Du kan se, hvornår kortet er bestilt, i den bekræftelse, du modtager. For afbestillingsforsikring gælder det, forsikringen skal være trådt i kraft, når du bestiller rejsen. Købsforsikringen gælder fra den dag, kortet er aktiveret. Varen skal være købt med kortet. Købsforsikring er en forsikring, der dækker tyveri og skader på en vare, der har kostet mere end 2.000 kr., og som er betalt med et Nykredit kreditkort. Forsikringen dækker op til 30 dage efter købet. Dækningen er maksimalt 30.000 kr. pr. kalenderår.

Hvor finder jeg forsikringsbetingelserne for Mastercard?

Du finder forsikringsbetingelserne for Mastercard her.

Kom godt videre